Коалиция Продължаваме Промяната - Демократична България се регистрира в Централната

...
Коалиция Продължаваме Промяната - Демократична България се регистрира в Централната
Коментари Харесай

Коалиция ПП-ДБ се регистрира, за импийчмънт на Радев ще говорят, като има парламент

Коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България " се записва в Централната изборна комисия за идните предварителни парламентарни избори на 2 април, като внесе нужните 9999 подписа. Това става ден откакто подписаха формалното съглашение за взаимното явяване на вота и ден преди крайния период за регистрация в ЦИК. 

 Официално е: Политическа партия и Демократична България подписаха съглашението за общо явяване на изборите Виж още

" Всички имаме чувство, че България е спряла, тъй като силите на статуквото са забили пети и не дават България да тръгне. Нашата коалиция би трябвало да получи мандат да ръководи, да постанова условия, да постанова дневен ред и да организира промени, а за това се изисква огромна политическа мощ ", разяснява пред публицисти съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. " Подкрепете ни, тъй като другояче България ще продължава да тъне в това безвремие ", прикани той. 

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков пък сподели, че в написаното на постройката на Народното събрание - " Съединението прави силата ", през днешния ден вкарват същински смисъл. Целта е да имат мощна група на новаторски сили в идващия парламент, " тъй че най-сетне вярата на всички българи да стане действителност ".

 Снимка: БТА

" Вярваме, че вярата дружно ще можем да я реализираме, освен ние, само че и цялото гражданско общество, което се надява за нова България, за която всички си мечтаем - време е да го създадем дружно ", пък прикани Петков. 

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев разяснява въпрос, обвързван с бюджетната политика, като акцентира, че съгласно данни на Европейската комисия, България е осъществила растеж от 3,9 % за предходната година. По думите му главното, което Европейска комисия споделя с тези данни, е че е водена съответна политика по приходите и съответни обществени заплащания, които са подкрепили потреблението измежду популацията. Той уточни, че с съдружните си сътрудници от Демократична България са се договорили, че ще съблюдават три % бюджетен недостиг, в границите на който ще се създадат всички обществени заплащания. 

 Снимка: БТА

На въпрос дали ще приказват за импийчмънт на президента Румен Радев в границите на предизборната акция, Василев уточни, че за подобен може да се приказва, когато има парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР