Кметът на Варна Иван Портних участва в церемонията по откриването

...
Кметът на Варна Иван Портних участва в церемонията по откриването
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних участва в откриването на Дълбоко технологичен иновационен порт Варна

Кметът на Варна Иван Портних взе участие в церемонията по откриването на Дълбоко софтуерен иновационен порт Варна (Varna Deep Tech Innovation Port) в Икономически университет – Варна. Сред формалните посетители на събитието бяха представители на Европейския институт за нововъведения и технологии, министри от служебното държавно управление, ректори, представители на бизнеса и стартъп общноста и на браншовити организации. 

Дълбоко софтуерен иновационен порт Варна, план на Икономическия университет и Junior Achievement България, е ориентиран към основаване и развиване на устойчиви софтуерни нововъведения.

Видео послание към присъстващите насочи Мария Габриел – европейски комисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

„ През 2020 година по самодейност на Община Варна бе подписан Меморандум за съдействие сред представителите на академичната общественост, бизнеса и администрацията в поддръжка на идеята „ Варна в Град на Знанието “. Целта ни беше да осигурим взаимоотношение сред заинтригуваните страни за ребрандиране на града посредством развиване на високите технологии в главните браншове на икономическия живот - превоз, туризъм, медицина, ИТ и морска промишленост. Радвам се, че през днешния ден участвам на събитие, което се вписва изцяло в тази наша обща цел и е стъпка към развиване на капацитета на нашия град " сподели кметът Иван Портних. 

След откриването, участниците посетиха новото пространство на Дълбоко софтуерен иновационен порт Варна, ситуирано в постройката на университета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР