Съветникът по въпросите на националната сигурност в Белия дом Джейк

...
Съветникът по въпросите на националната сигурност в Белия дом Джейк
Коментари Харесай

Съветникът на Белия дом се срещна в Саудитска Арабия с престолонаследника Мохамед бин Салман

Съветникът по въпросите на националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан се срещна рано тази заран с престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, заяви Саудитската организация по печата (СПА).

Агенцията добавя, че те са разискали въпроси, които кралството дефинира като " полуфинален " вид на широкообхватно съглашение за сигурност сред двете страни.

Държавните медии в Саудитска Арабия не разпространиха фотоси от срещата на Съливан и принц Мохамед в разположения в източната част на кралството град Дахран, където се намира саудитският държавен петролен колос " Сауди Арамко ", означават Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

" Обсъдени бяха полуфиналният вид на плановете за стратегически съглашения сред кралството и Съединени американски щати, които са съвсем в развой на завършване, както и това, върху което работят двете страни по палестинския въпрос, с цел да намерят благонадежден път за решение ", се споделя в публично изказване, публикувано след диалозите.

Това включва " решение за две страни, което да дава отговор на стремежите и законните права на палестинския народ ", както и " ситуацията в линията Газа и нуждата да се спре войната там и да се улесни влизането на филантропична помощ ", се споделя още в изказването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР