Руските милиардери, попаднали под ударите на западните санкции, започнаха постепенно

...
Руските милиардери, попаднали под ударите на западните санкции, започнаха постепенно
Коментари Харесай

Руски милиардери започнаха да връщат финансовите си активи от чужбина в Русия

Руските милиардери, попаднали под " ударите " на западните наказания, започнаха последователно да трансферират финансовите си активи от чужбина в родината си. За решението им значително способства и фактът, че Кипър и Швейцария стопираха да дават услуги за ръководство на фамилни тръстове, в случай че техните учредители или бенефициенти са съветски жители.

Както двама съветски милиардери разясняват пред Bloomberg при изискване за анонимност, че прехвърляйки активите си в Русия, бизнесмените поемат риска от национализация на бизнеса им.

Събеседниците на организацията описват, че в този момент са принудени да вършат бизнес единствено в Русия. И по тази причина те се пробват да не мислят за опцията страната да национализира активите им. Друг богат бизнесмен, който също е попаднал под наказания и към този момент е преместил активите си в Русия, споделя пред Bloomberg, че в този момент се пробва да построи още веднъж живота си в Русия.

Общото благосъстояние на 26-те съветски милиардери, които Bloomberg има поради, е към 350 милиарда $, т.е. имотното им положение възлиза приблизително на към 13,5 милиарда $. Тяхната междинна възраст е 63 години.

Заради възрастта си въпросните милиардери се постанова към този момент да възнамеряват по какъв начин да предадат положението на наследниците си. Агенцията твърди, че от решението на тези хора в коя страна и по какъв начин тъкмо да трансферират или да вложат средствата си, значително зависи развиването на стопанската система на Русия като цяло и всички съществени бизнес браншове в частност.

Освен това някои съветски милиардери, твърди Bloomberg, държат забележителна част от положението си в пари брой, които се съхраняват на незнайни места. Агенцията причислява към тези милиардери бившият началник на холдинга " ФосАгро " Андрей Гуриев, както и главният акционер в " Лукойл " Вагит Алекперов.

Русия в лицето на управлението на страната от дълго време се пробва да върне от чужбина своите милиардери, като им основава по-удобни условия за прекачване на наследството им, написа още организацията. В страната няма налог върху наследството и има Закон за наследствените фондове. Такива частни фондове улесняват предаването на имотното положение на идващото потомство, като освен това има метод за автоматизирано разпределение на активите и/ или облагите сред наследниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР