Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова свика заседание на оперативния

...
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова свика заседание на оперативния
Коментари Харесай

Допълнителна дезинфекция на градския транспорт в София

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова свика съвещание на оперативния щаб на Столичната община за предварителна защита на разпространяването на ковид откакто бяха оповестени първи случаи на болестта в страната, оповестиха от пресцентъра на общината. Дадени са инструкции за спомагателна стерилизация на транспортните средства на градския превоз, както и на метростанциите в София. С дезинфектанти се обработват парапети, седалки и места, които пасажерите пипат с ръцете си.

Към момента на територията на Столична община няма регистриран случай на заразяване с COVID-19, рапортува доктор Пенчев, шеф на Столична районна здрава ревизия.
На този стадий София разполага със свободен брой кревати за лемеие и карантина на хора с вирусни признаци. Здравните заведения в столицата разполагат с нужния брой медицински личен състав, който да поеме диагностициране, проучване и лекуване на жители, както и нужните самостоятелни защитни средства.

По заповед на кмета Фандъкова Втора градска многопрофилна болница се приготвя да поеме при нужда случаите на инфектирани с COVID-19. За това са обезпечават нужните инсталация, медицински личен състав и защитни дрехи. Ръководствата на лечебни заведения „ Пирогов “, Александровска, ВМА, Белодробна и Инфекциозна рапортуваха за въведената спомагателна организация и готовността за реакция.
Съветът, който насочат лекарите към всички жители, които имат вирусни признаци, е първо да се обадят по телефона на персоналния си доктор, да извършват прецизно неговите инструкции и да не подхващат посещаване в медицински центрове. Граждани, които нямат персонални лекари, могат да се свържат по телефона със Столичната районна здравна ревизия. Гражданите, на които е наложена карантина, би трябвало прецизно да я съблюдават.
Продължават да са в грипна почивка всички учебни заведения на територията на столицата. Детските заведения работят със засилен филтър на вход за инспекция на здравословното положение на децата и личния състав. Въвежда се и спомагателна стерилизация. Същите ограничения се вкарват и за общинските обществени услуги.
 

Всички пространства на институции, които работят с жители, по разпореждане на щаба ще бъдат децинфекцирани по 4 пъти на ден.
Препоръчва се на всички публични здания, включително търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и други, също да подхващат ограничения за разчистване с дезинфектанти 4 пъти на ден.

Столична община анулира всички общински всеобщи мероприятия като се извършват прецизно напътствията за спортни и културни мероприятия на националния щаб.

От Оперативния щаб на София предлагат на всички жители да лимитират оптимално обществените си контакти и да съблюдават добра персонална хигиена.

От там приканват жителите да са спокойни и да се осведомят от формалните източници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР