Кметът на софийския район Младост“ Стефан Стефанов е затънал до

...
Кметът на софийския район Младост“ Стефан Стефанов е затънал до
Коментари Харесай

Narod.bg до прокурор №1: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов смуче европари – 50 000 лева вече изчезнаха

Кметът на софийския регион „ Младост “ Стефан Стефанов е заседнал до шия в закононарушения, разкри осведомител на Narod.bg от обкръжението на компрометирания властник. Какво първи разкрихме, архитектът, чиито компании са работили в прорез със закона, до момента в който е бил основен проектант на „ Младост “, е набутал цялата рода на доближените си служители да папкат лесни пари без да правят работа за 1 стотинка.

Документи, с които редакцията разполага, потвърждават опорочени обществени планове и стратегии, по които с подписа на кмета са назначени майка, татковци, съпруги, деца и синове на служителите към Стефан Стефанов, което потвърждава съществуването на проведена незаконна група под носа на прокуратурата, която и.ф. обвинител №1 Борислав Сарафов щеше да „ реформира “.

Криминалната драма, обаче, се оказва още по-голяма – източникът на Narod.bg разкри, че същинската корупция и спор на ползи лъсва неудържоми в работата по набирането на консуматори и асистенти по новия план „ Грижа в дома ”.

Върхът на кметската безочливост е фактът, че планът и досега не е разгласен на уеб страницата на региона, евентуално с цел да не потърсят работа действително нуждаещи се столичани, които да изместят връзкарите към Стефан Стефанов.

Истината е, че набирането на потребителите и разпределението на нужните им асистенти се прави напълно всред чиновниците, които са ръководители на плана, както и измежду хора от техните фамилии. С две думи – наглите общински чиновници воглаве с кмета Стефан Стефанов и тук са набутали родственици и другари. Работа на прокуратурата е да откри дали има най-малко един, който да е кандидатствал и е бил утвърден по законовия ред, най-малко един…

Престъпленията на върхушката към архитекта, който напира за втори безметежен мандат, към този момент имат финансови измерения – без значение, че услугите по плана започват още на 1 юни 2023-а, на уредените по втория метод асистентите за „ Грижа в дома ” са преведени хонорари за месец май 2023 година на обща стойност 50 хиляди лв..

Това е чиста проба кражба, тъй като единствената работа, която кметските избраници са направили през май по плана, е да подадат заявления…

За мярката „ Грижа в дома “ по стратегия „ Развитие на човешките запаси “ Европа ни отпуска общо 175 милиона лв. за интервала 2021-2027-а, т.е., кметът и кохортата му имат много дълъг небосвод за закононарушенията си, в случай че не бъдат спрени и изправени пред съда, разяснява източникът на Narod.bg.

Реклама

Специално внимание заслужават схемите на Найден Цончев Ковачев, назначен за началник на обществен механизъм „ Лична помощ ” без да са спазени условията на член 18 на Закона за персоналната помощ и на член 31 от Закона за обществените услуги.

Парашутистът, външен за общинската администрация, е човек без всевъзможен опит и познания в региона на обществените услуги. Едноличен притежател е на компания с капитал 10 лв., записана в Карнобат, която се занимава с  търговия.

За него има учредени догатки, че харчи безотговорно плануваните за обслужване на механизма финансови средства.

По безусловно непрогледен метод Найден Ковачев назначава свои другари по заменяне на титулярните персонални асистенти по време на… техния заплатен отпуск.

Използвайки незнанието на част от персоналните асистенти, които живеят с нещастието на своите близки, за които се грижат, тарикатът пуска фиктивни заявки имейл от тяхно име, в които те показват поименно заместниците си.

А тези заместници напълно неслучайно се оказват…. другари на Ковачев. Това може да се откри от една обикновена инспекция и в разпит на чиновници, които работят по механизма, стига в България към момента да съществува прокуратура.

От изнесената дотук информация е очевадно, че в регион „ Младост “ работи проведена незаконна група към кмета Стефан Стефанов. Между участниците в бандата съществуват служебни и персонални взаимоотношения, обединени от общия финансов интерес.

По тази причина незаконните общински чиновници взаимодействат изолирано от останалите, с цел да не се разсъхне далаверата. Решенията се вземат в стеснен кръг от секретаря на региона Радослав Иванов и началника на правния отдел Любомир Гелков при цялостното подпомагане от опитната финансистка Ваня Дилкова. Зад всички, обаче, прозира сянката на кмета Стефан Стефанов.

Очаквайте четвърта част на следствието на Narod.bg за безобразията в регион „ Младост “, от което ще научите кой пази кмета Стефан Стефанов

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР