Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи купите на победителите в

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи купите на победителите в
Коментари Харесай

Фандъкова връчи купите на победителите в Световното първенство по шахмат за незрящи

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи купите на спечелилите в Осмото международно отборно състезание по шахмат за незрящи и едва виждащи, което се организира в столицата. На първо място е тимът на Русия, а на второ на Полша.

Награди и медали връчиха и президентът на интернационалната брайлова асоциация, вицепрезидент на Международната шахматна федерация, ръководителя на Федерацията "Спорт за хора със зрителни увреждания ". В надпреварата, което се организира за първи път в София участваха 16 тима от 15 страни.

Поздравявам първенците и всички състезатели, тъй като даже присъединяване в това съревнование. Фандъкова поздрави и два български тима. София е Европейска столица на спорта през 2018г. и градът ни е хазаин на редица Световни и Европейски надпревари. Нашата цел е да насърчим всеобщия спорт, да има опция за повече хора да спортуват деца и възрастни, разнообразни обществени групи и хора в неравностойно състояние. Досега в София са се провели 142 спортни събития, сподели кметът Фандъкова.

Събитието е част от програмата на София Европейска столица на спорта през 2018 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР