Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че строителството на стадион

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че строителството на стадион
Коментари Харесай

53 млн. лв за строежа на Колежа

Кметът на Пловдив Здравко Димитров съобщи, че строителството на стадион " Христо Ботев " ще коства 53 милиона лв.. Димитров разяснява обстановката със завършването на спортното оборудване по време на днешната сесия на общинския съвет в града.

" За окончателното довеждане докрай на стадион " Христо Ботев " са нужни 53 милиона лв.. Ние тези пари ги нямаме. Никой не споделя, че стадионът се строеше по време на война, когато нямаше цимент и желязо. Кога ще е готово всичко - не мога да кажа. Може да каже изпълнителят, ние сме възложител ", съобщи Здравко Димитров.

Както е известно, по време на предходното ръководство на ГЕРБ бяха отпуснати 25 милиона лв. за строителството на " Колежа ". От Община Пловдив оповестиха, че досега от тези средства са усвоени близо 18 милиона лв., а в края на октомври общинският съвет на града взе решение да изтегли спомагателен заем в размер на 12 милиона лв. за цялостното дотъкмяване на оборудването.

Междувременно, някогашният министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков беше изпратен в качеството си на специалист от някогашния министър председател Бойко Борисов, с цел да следи за осъществяване на плана по построяването на стадион " Христо Ботев ". След първата си среща с представители на фирмата-изпълнител Нанков съобщи, че " Колежа " ще бъде подготвен най-рано през месец септември 2023 година, като сега към момента няма точна количествено-стойностна сметка за завършването на оборудването.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР