Кметът на община Шумен Любомир Христов и заместник-кметът по образование

...
Кметът на община Шумен Любомир Христов и заместник-кметът по образование
Коментари Харесай

Любомир Христов: Ще осигурим условия за спокойна учебна година

Кметът на община Шумен Любомир Христов и заместник-кметът по обучение и просвета Найден Косев разговаряха през днешния ден с шефове на учебни заведения, детски градини, центрове за личностно развиване и извънучилищни звена по отношение на началото на новата образователна година.

По традиция срещата се организира на знакови места в града. Тази година тя беше в Регионалния исторически музей и мястото напълно не беше инцидентно определено. Преди няколко месеца приключи обновяването на зала „ Съкровищница “ и всички участници имаха опция да прегледат новата експозиция.

Любомир Христов пожела още един път сполучливо ново начало на всички. Кметът изрази вярата, че последните две пандемични години ще останат в предишното и новата образователна година ще бъде присъствена. „ Да сте на първо място здрави, вие и вашите възпитаници, с цел да имате упоритостите да работите специалността си, а децата да бъдат по-мотивирани и да реализират по-високи резултати. Дано терзанията ни, свързани с газовите доставки и високите цени, скоро да отшумят, най-малко по този начин ни твърдят тези, които ръководят страната. Иначе, ние като администрация ще се постараем да осигурим условия за една спокойна образователна година, “ сподели кметът.

Той напомни, че през това лято общинската администрация задели сериозен финансов запас за благоустрояване на регионите към учебните заведения. Преасфалтирани са улици, построени са нови тротоари и лед осветяване, актуализирани са спортни площадки и дворни пространства, сега се прави уличната маркировка около учебните заведения, освежават се и пешеходните пътеки.

Желанието на кмета беше срещата да се организира таман в историческия музей, с цел да предизвика учителите да намират по-често мотиви да работят взаимно със експертите в него. На срещата беше поканен и шефът на театъра Илия Виделинов, който също показа желанието си като нов началник да работи по-тясно с учебните заведения в града и селата на общината. По думите на заместник-кмета Найден Косев тези контакти са извънредно значими, тъй като културата и образованието са немислими едно без друго.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР