Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на синдикалната

...
Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на синдикалната
Коментари Харесай

С 20 процента се увеличават трудовите възнаграждения в училищното здравеопазване в Ловеч

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и ръководителят на синдикалната организация на КНСБ " Детско и учебно опазване на здравето " Ценка Борисова подписаха анекс към Колективния трудов контракт (КТД). Съгласно документа трудовите хонорари на медицинския личен състав, ангажиран в здравните кабинети в детските градини и учебни заведения, и детските ясли в общината, се усилват с 20 %. Предвиденото нарастване влиза в действие със задна дата, считано от 1 май т.г., оповестяват от общинската администрация.

Новият общински КТД бе подписан през юни т.г. Чрез него се резервираха и надградиха досегашните придобивки на чиновниците с параметрите на груповия трудов контракт в бранш „ Здравеопазване ”. Основният заплатен годишен отпуск за всички чиновници, страна по контракта, според от трудовия стаж е в размер до 24 работни дни. За работещите в учебните заведения 1 ноември - Денят на националните будители, е задочен ден и се регистрира като заплатен длъжностен отпуск. На служащите и чиновниците, за които се изисква издаването и воденето на здравни книжки, община Ловеч ще обезпечава за своя сметка медицински проучвания и ще финансира годишното възобновяване на здравните книжки.

Увеличи се и размерът на средствата за работно облекло. При преустановяване на трудовото правно отношение, откакто служащият или служителят е придобил право на пенсия за застрахователен стаж и възраст, в случай че е работил през последните 10 години при еднакъв шеф, компенсацията е в размер на брутното трудово заплащане за период от седем месеца.    

От допълнението на КТД за работещите в областта на общинското опазване на здравето се възползват 73 чиновници от детските ясли и здравните кабинети към учебни заведения и детски градини на територията на община Ловеч, допълват от общинската администрация.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР