Кметът на Бургас Димитър Николов отличи с почетни плакети олимпийските

...
Кметът на Бургас Димитър Николов отличи с почетни плакети олимпийските
Коментари Харесай

Кметът на Бургас отличи олимпийските шампиони Мариела Костадинова и Панайот Димитров

Кметът на Бургас Димитър Николов отличи с почетни плакети олимпийските първенци по акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров. Двойката завоюва златни оценки на младежката олимпиада в Буенос Айрес (Аржентина) в самостоятелната и отборната конкуренция.

Николов изрече признателност към родителите на младите спортисти за това, че са ги възпитали да носят мощен състезателен дух. Той означи и значимата роля за този триумф, която са изиграли треньорите, управлението на клуба и Българската федерация по акробатика за положителната подготовка и мотивацията на младежите да реализират огромния триумф.
 Българската делегация отпътува за младежките олимпийски игри @@@
" Това са първите златни медали за българската акробатика от олимпийски игри и аз съм извънредно горделив, че това се случва с нашите деца. Сега с доста по-голямо самочувствие и оптимизъм може да гледаме към огромната олимпиада в Токио през 2020 година. Убеден съм, че равнището, което защитихме, ще ни даде трамплинът да се изкачим на идващия олимпийски връх. На Мариела и Панайот поисквам да бъдат здрави и да трансфорат този триумф в нещо още по-голямо ", сподели по време на срещата със златните олимпийски медалисти Димитър Николов ".

На церемонията участваха персоналният треньор на смесената двойка Гергана Денева, хореографът им Дияна Колева, селекционерът на националния тим Драгомир Драганов, ръководителят на клуба по спортна акробатика " Бургас " Камелия Борисова, генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов, уредникът на спортните надпревари към федерацията Христо Димитров. Легендата на бургаската спортна акробатика Радослав Алексиев акцентира, че смесената композиция на Мариела и Панайот, която показаха на олимпийските игри, е била с най-висока компликация спрямо показаното от останалите състезатели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР