Класиралата се на второ място в Световната купа по шахмат

...
Класиралата се на второ място в Световната купа по шахмат
Коментари Харесай

Нургюл Салимова: В нормални обстоятелства, никога не бих отказала да се боря за България

Класиралата се на второ място в Световната купа по шахмат Нургюл Салимова скочи на краткотрайната комисия, която е определила тима за международното отборно състезание за дами. Ето какво написа младата ни вяра в профила си във фейсбук.
„ Искам да поздравя националните ни състезателки и треньора на тима – гм Петър Арнаудов за достойното показване на Световното Отборно за дами, което се организира в Полша. За голямо страдание, взех решение да не пътувам за Полша след някои неточни действия на “Временната Комисия ” (която сформира и този отбор) по отношение на мен. В естествени условия, в никакъв случай не бих отказала да се боря и спечелвам за България!
В последния мач против Германия, еднакъв резултат би бил в наша изгода и задоволителен за класиране за четвъртфиналите, само че за жалост шансът не бе на наша страна този път, и след доста обрати, отпадаме в груповата фаза.
Като непряк наблюдаващ този път, имам вяра, че съотборничките ми от Олимпиадата в Ченай 2022, (където заехме 9-то място!) Гергана Пейчева, Белослава Кръстева и Виктория Радева направиха всичко по силите си. Само почитание за гм Антоанета Стефанова за нейната борбеност и непреклонен дух, които са образец за доста от нас.
Разочарова ме това, че Световната ни шампионка – гм Антоанета Стефанова и аз, към момента в никакъв случай не сме играли един до друг за България. Тя пропусна Олимпиадата през 2022, а тази година аз не играх на Световното. Надявам се, че в доста близко бъдеще и това ще стане, защото е нужно, с цел да сме там, където заслужаваме – върха. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР