Класическа ситуация - двойка води спор за покупките, докато е

...
Класическа ситуация - двойка води спор за покупките, докато е
Коментари Харесай

“Блажени са блажените или когато нищо не е перфектно, както изглежда

Класическа обстановка - двойка води спор за покупките, до момента в който е в супермаркета. Това най-вероятно ни се коства като една напълно безобидна обстановка. Оказва се обаче, че низ от такива конфликти може и да разкриват цялостен един свят от обиди и огорчения. Или най-малко съгласно Ясмина Реза и най-новото зрелище по романа ѝ " Блажени са блажените ".
 “#антитъга ” от Стефан Иванов с премиера в Театрална работилница “Сфумато ”
Има ли рецепта за “#антитъга ”

За безсилието и терзанията на индивида в търсене на смисъл

Историята ни среща с две фамилии. Семейство Тоскано завиждат на семейство Ютнер, което наподобява като че ли води съвършен живот. И въпреки всичко се оказва, че не е тъкмо по този начин. В реалност Паскалин и Лионел Ютнер единствено се преструват, че синът им е на интернационален стаж, до момента в който в действителност е в психиатрична институция, вярвайки, че е Селин Дион. И това е единствено една от тайните, които авторката крие зад процепа на завесата в този сюжет.

В " Блажени са блажените " Ясмина Реза извежда на напред във времето щастието и нещастието във взаимоотношенията сред мъжа и дамата, в които се преплитат комичното, неуместното и трогателното. Разбира се, не липсват и трагични моменти, разкриващи напрежението и споровете, които могат да раздрусат живота на всеки човек.
 Снимка 642651

Творчеството на френската авторка неслучайно печели международно самопризнание. То визира универсални за актуалния човек тематики, по трогателен и проницателен метод.

Кариерата си Ясмина Реза в действителност започва като актриса, а дебюта си като драматург прави през 1987 година с пиесата " Разговори след заравяне ", за която получава френската премия " Молиер " за най-хубав създател. Световна популярност пък ѝ носи пиесата " Арт ", която дружно с " Богът на касапницата " и " Една испанска пиеса " също може да гледаме на родна сцена.
 Снимка 642653

С театралната акомодация на най-новото от Ясмина Реза, " Блажени са блажените ", за първи път се захваща режисьорката Весела Василева. Част от екипа ѝ са преводачът Валентин Маринов - Пело и сценографката Елена Иванова. Ролите пък са поверени на актьорите Жорета Николова, Светлана Янчева, Христо Гърбов, Свежен Младенов и Мак Маринов.
 „ Артър и Клер “ на Ива Стоянова с Майа Тинкова и Николай Марков с премиера на Сцена „ Дерида “
„ Артър и Клер “ възнамеряват самоубийство в Амстердам

Теми табу на Сцена „ Дерида “

Премиерата на " Блажени са блажените " е на 20 ноември от 19:30 ч. в Театър 199 " Валентин Стойчев ". Следващите дати за представлението са 21 и 26 декември, а повече информация за него има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР