Китайският президент Си Цзинпин обяви в понеделник по-решителни мерки, които

...
Китайският президент Си Цзинпин обяви в понеделник по-решителни мерки, които
Коментари Харесай

Си Цзипин: Предстоят по-решителни мерки срещу коронавируса

Китайският президент Си Цзинпин разгласи в понеделник " по-решителни ограничения ", които би трябвало да бъдат подхванати против ковид, изключително в епицентъра на огнището, провинция Хубей, където са най-вече инфектираните хора и най-големият брой смъртни случаи. Най-големият град в провинцията - Ухан, остава под обсада от 23 януари.

Това е първата публична поява от началото на епидемията на китайския президент пред обществеността, съобщи БНР.

Си Цзинпин инспектира напъните на работещата общественост в Пекин за преодоляване на вируса, като посети локална болница, която предлага лекуване на пациенти с ковид и организира видеочат с медицинския личен състав на " фронтовата линия " в град Ухан.

Носейки хирургическа маска, на китайският президент беше премерена температурата от публичен чиновник, като в това време той махаше с ръка на хората, намиращи се в техните жилища, съгласно фрагменти от държавния ефирен оператор CCTV.

Си Цзипин съобщи, че обстановката към предварителната защита на вирусната зараза е към момента " тежка ", само че акцентира, че Китай несъмнено ще завоюва битката против епидемията от ковид, оповестяват медии, базирайки се на китайската държавна телевизия.

CCTV цитира Си да споделя, че Китай ще се стреми да извърши своите стопански и обществени цели за годината и да направи стопански корекции, с цел да сведе до най-малко въздействието на вируса.

Той даде обещание ускорение на създаването на медикаменти, които да имат положителни клинични резултати против вируса.

Китайският президент също по този начин съобщи, че ще предотврати огромни съкращения на фона на вирусната зараза.

Общият брой на доказаните инфекции към този момент надхвърлил 40 000, като почти 99% от тях са в континентален Китай. Броят на жертвите на ковид пък надмина 900, като всички те, като се изключи две от жертвите, също са в Китай. Към понеделник броят на възстановилите се от смъртоносния вирус хора пък доближи съвсем 3500.

С оглед на обстоятелството, че китайските предприятия и заводи, в това число някои от задграничните автомобилни компании, възобновяват производството през тази седмица, ще бъде значимо да се види дали това няма да докара до по-нататъшно разпространяване на вируса, макар че се подхващат допустимо най-високите защитни ограничения. Страхът е, че може да има увеличение на броя на инфектираните от ковид. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР