Китайските власти оказват натиск върху държавните банки да ускорят отпускането

...
Китайските власти оказват натиск върху държавните банки да ускорят отпускането
Коментари Харесай

Китай притиска държавните банки да ускорят финансирането на частни строители

Китайските управляващи оказват напън върху държавните банки да ускорят отпущането на заеми на частни строителни бизнесмени. Така Пекин усилва напъните си за възкръсване на изпадналия в дългова рецесия заможен пазар в страната, като поддържат някои от най-големите и най-несигурните компании. Китайските регулатори са инструктирали държавните банки да подсигуряват, че размерът на заемите за частните строителни бизнесмени би трябвало да подхожда най-малко на междинната стойност за целия бранш, съгласно двама души, които са участвали на среща на висши държавни и банкови чиновници в Пекин в петък.

Във вторник акциите на частните строителни бизнесмени скочиха. Компаниите, които нямат поддръжката на поддържаните от страната си съперници, са в основата на рецесията в бранша на недвижимите парцели в Китай, който преди този момент осигуряваше над една четвърт от стопанската система на страната.

отпред с Evergrande, най-задлъжнялата имотна компания в света, през 2021 година разклатиха доверието в китайската стопанска система. Това накара кредиторите да си потърсят неплатените задължения, а имотни планове остават незавършени в цялата страна.
Реклама
Разразилата се рецесия с финансирането тласна Country Garden, в миналото най-големия частен строителен бизнесмен в Китай по продажби, който дълго време беше считан за по-стабилен във финансово отношение от своите съперници, към банкрут на облигации тази година.

" Тези нови ограничения отразяват опасенията на политиците по отношение на кредитния риск на частните строителни бизнесмени ", споделя пред Financial Times Лари Ху, основен икономист за Китай в Macquarie. " Това сигурно ще увеличи краткосрочните пазарни настройки ", добави той, като в същото време предизвести, че " това, което комерсиалните банки могат да създадат, е лимитирано ", акцентирайки неналичието на триумф на предходните пакети за поддръжка. Повече ипотеки На срещата в петък регулаторните органи също по този начин са декларирали, че държавните кредитори би трябвало да отпускат ипотечни заеми на купувачи на жилища, които получават парцели от частни бизнесмени, най-малко със същите темпове, с които отпускат ипотечни заеми на купувачи от поддържани от страната компании.

Последните ограничения, предадени персонално на банките от представители на Китайската национална банка, Централната финансова комисия, Националната администрация за финансово контролиране и Китайската комисия за контролиране на скъпите бумаги, са доказателство за огромната угриженост на управляващите за прекъсване на низходящата серпантина в имотния бранш.

Регулаторните органи също по този начин са се заели да обмислят премахването на някои ограничавания, като да вземем за пример тези за банковите заеми при сливания на строителни бизнесмени.
Реклама

Предишните частични ограничения за поддръжка не съумяха да извърнат посоката на закъснение на имотния пазар. Водещата избавителна скица на Китайската централна банка на стойност 27 милиарда $ е отпуснала единствено към 3% от средствата, откакто държавните кредитори не са могли да намерят кредитоспособни бизнесмени.

На срещата в петък на най-големите китайски банки, брокерски къщи и мениджъри на проблематични активи е било подредено да посрещнат потребностите от финансиране на строителните бизнесмени в " рационална " степен, съгласно публична информация.

Акциите на китайските строителни бизнесмени нарастнаха във вторник, като показателят Hang Seng Mainland Properties, който наблюдава китайските строителни бизнесмени, листвани в Хонконг, се увеличи с 2.9%, изпреварвайки доста растежа от 0.6% на по-широкия бенчмарк Hang Seng.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР