БЕЙРУТ (AP) — Либийските съдебни власти официално поискаха от Ливан

...
БЕЙРУТ (AP) — Либийските съдебни власти официално поискаха от Ливан
Коментари Харесай

Либия иска от Ливан да освободи задържания син на Кадафи, който е в гладна стачка, твърдят служители

БЕЙРУТ (AP) — Либийските правосъдни управляващи публично желаеха от Ливан да освободи един от синовете на починалия деспот Моамар Кадафи, арестуван без обвинявания в Ливан от 2015 година, заради влошеното му здравословно положение, споделиха чиновници в понеделник.

Здравето на Ханибал Кадафи се утежнява, откогато той разгласи гладна стачка на 3 юни в символ на митинг против задържането му без правосъден развой. Оттогава той е бил отведен в болница минимум два пъти и е пиел единствено дребни количества вода.

Според двама ливански правосъдни чиновници основният прокурор на Либия Ал-Седик ал-Сур е изпратил искане по-рано този месец на своя ливански сътрудник Гасан Уейдат във връзка с Ханибал Кадафи. Длъжностните лица приказваха с Асошиейтед прес при изискване за анонимност, защото не бяха упълномощени да приказват с медиите.

В бележката се показва, че съдействието на Ливан по този въпрос може да помогне за разкриването на истината по отношение на ориста на изтъкнат ливанец Шиитски свещеник Муса ал Садр, изчезн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР