Китайските власти, активно разработвайки и тествайки технологията на държавната цифрова

...
Китайските власти, активно разработвайки и тествайки технологията на държавната цифрова
Коментари Харесай

Копаенето на криптовалута е напълно забранено в Китай

Китайските управляващи, интензивно разработвайки и тествайки технологията на държавната цифрова валута, не престават политиката си на ограничение на копаенето на криптовалути в страната. Провинция Анхуей е последният район в Китай, в който държавното управление не разрешава доставката на електрическа енергия за добивни ферми за биткойни.

Официалната причина за възбраната е неналичието на електричество в провинцията, само че китайските управляващи оповестиха желанието си да забранят напълно добива на криптовалута още през май тази година. Сега Китайската корпорация за енергийни мрежи (SGCC) изпрати искане за прекъсване на добива във всички провинции в страната.

Преди началото на огромната политика на управляващите да спрат добива на криптовалута в Китай, бяха съсредоточени до 70% от международните запаси за рандеман на биткойни. Днес, съгласно специалисти, 90% от минните ферми в Китай са спрели да работят.

Властите на провинция Анхуей също оповестиха, че в близко бъдеще системата за ценообразуване на доставяната електрическа енергия ще бъде реформирана, което ще отстрани зародилия недостиг в енергийните запаси.

Репресиите против минните компании доведоха до приключване на " цифрови миньори " от Китай и прекачване на мощностите в други страни. Понастоящем няма информация за поддръжката на китайската самодейност от управляващите на други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР