Китайските тайни служби действат все по-активно в Чехия, като се

...
Китайските тайни служби действат все по-активно в Чехия, като се
Коментари Харесай

Китай опитва да вербува чешки политици

Китайските секрети служби работят все по-активно в Чехия, като се пробват да вербуват чиновници от специфичните служби. Това оповестява Националната работа за сигурност и информация – контраразузнаването на страната, съобщи Би Ти Ви.

В телевизионно предаване Ладислав Щиха от прессекретариата на службата съобщи, че това е нова наклонност в активността на китайските секрети служби. По думите му преди време ползата на Пекин е бил ориентиран основно към дейци на чешката просвета и индустрията. Имало е и опити за рекрутиране на някои политици, съобщи ТАСС. Според Щиха вербуването ставало най-вече когато чешки жители, събудили интерес у китайските секрети служби, посещават Китайската национална република.

Оттам азиатската страна поема напълно разноските за пътуванията им и ги обкръжава с внимание. Следват оферти за съдействие, чийто темперамент надалеч надвишава откритите рамки. Дейността на китайските и на съветските секрети служби заплашва в най-голяма степен сигурността на Чехия, съобщи преди две седмици шефът на контраразузнаването Михал Коуделка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР