Китайските метеоролози заявиха днес, че тропическата буря Сонгда, заплашваща Шанхай,

...
Китайските метеоролози заявиха днес, че тропическата буря Сонгда, заплашваща Шанхай,
Коментари Харесай

Тропическа буря заплашва Китай

Китайските метеоролози обявиха през днешния ден, че тропическата стихия Сонгда, заплашваща Шанхай, евентуално няма да засегне града, само че предизвестиха за вероятни мощни ветрове и поройни дъждове в източните региони на Китай, съобщи Ройтерс.

Бурята се придвижи на север край китайските крайбрежия. Сутринта тя беше на 450 километра източно от град Цидун, провинция Цзянсу, и на север от Шанхай, като се очакваше да се мести в северозападна посока със скорост 20 км/ч, заяви Националният метеорологичен център.

Според метеоролозите ветровете в някои елементи на морето може да бъдат по-силни. През района минават натоварени корабоплавателни направления.

Очаква се Сонгда, която е кръстена на река във Виетнам, да донесе от умерени до значителни дъждове в регионите, през които ще премине през днешния ден и на следващия ден, съобщи метеорологичната работа.

Според прогнозите бурята би трябвало да отслабне в понеделник, трансформирайки се в тропическа меланхолия в Жълто море покрай Корейския полуостров.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР