Китайската телекомуникационна компания "Хуауей" попадна под обстрела на собствената си

...
Китайската телекомуникационна компания "Хуауей" попадна под обстрела на собствената си
Коментари Харесай

Китайските граждани са срещу Хуауей заради уволнен служител

Китайската телекомуникационна компания "Хуауей " попадна под обстрела на личната си страна, когато обществото поддържа някогашен неин чиновник, арестуван за осем месеца, откакто изиска обезщетение от компанията. Това стана ясно от изданието "Гардиън ".

Миналия януари Ли Хонюан, чиновник на компанията от 13 години, бе задържан и арестуван до август по обвинявания в изнудване. Според правосъдните документи, оповестени онлайн от Хонюан, той е освободен заради „ неразбираеми престъпни обстоятелства и незадоволителни доказателства “.

Според 35-годишния Ли той е договорил обезщетение за преустановяване на трудовия контракт в размер на към 300 000 юана (75 587 лева.), което му е било преведено посредством персоналната сметка на секретаря. Случаят на Ли докара до рецензии към корпорацията поради отношението й към дълголетен чиновник и повдигна въпроси за китайското законодателство, което санкционира човек за това, че се застъпва за личните си права.

От "Хуауей " не са коментирали изказванията на служителя, нито делото.

В понеделник в символ на съпричастност потребителите на известната за Китай обществена мрежа Уейбо разгласиха цифрите „ 985, 996, 035, 251, 404 “. За китайската културата „ 996 “ е броят на китайските софтуерни компании, работещи от 9 до 21 часа шест дни в седмицата.

В случая на Ли числата се отнасят по следния метод: приключва един от 985-те висши учебни заведения в страната, уволнен е на възраст 35 години, под арест е 251 дни и всички отчети за случилото са цензурирани (error 404).

В отворено писмо, адресирано до създателя на "Хуауей " Рен Женгфей, Ли написа: „ Нямах желание да провокирам толкоз доста внимание онлайн и скърбя за това. Но също по този начин не скърбя, че приказвам истината. Винаги има смисъл да бъдеш почтен ".

Критиката към една от най-популярните марки в страната и знак на националната горделивост е необичайност.

Неотдавна китайските жители застанаха зад компанията, когато тя се бореше с обвиняванията от страна на Съединени американски щати, че китайското държавно управление тласка продажбите на нейни смарт телефони. Арестуваната в Канада преди година изпълнителна директорка на "Хуауей " Мън Уанджоу разгласява в мрежата писмо, с което благодари на китайските жители за тяхната поддръжка. В мненията под писмото на Мън обаче имаше обвинявания в двуличие поради "дните страдалчество в пандиза " на чиновник, който е отстоявал правата си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР