Китай въздържано отвърна на обвинения на президента на САЩ Доналд

...
Китай въздържано отвърна на обвинения на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Китай въздържано отвърна на обвиненията на Тръмп в масово убийство

Китай въздържано отвърна на обвинявания на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в всеобщо ликвидиране, като представител на външното министерство твърди, че страната му е направила най-хубавото за спасяването на живота на хората по време на пандемията.

Напрежението сред Съединени американски щати и Китай се ускори поради пандемията от ковид, която потегли от китайския град Ухан. Тръмп съвсем ежедневно нападна Пекин. Вчера американският водач упрекна Китай в " международното всеобщо ликвидиране ". Тръмп упрекна Си Дзинпин в дезинформация и пропагандна офанзива.
 Помпео изясни на Китай, че дължи 9 трилиона $ вреди на света
Помпео изясни на Китай, че дължи 9 трилиона $ вреди на света

В тази цена са и 90 000 починали, и повече от 36 млн. безработни в Съединени американски щати

" Ние сме настоятелни в казването на истината, представянето на истината и в рационалното говорене, вършим всичко допустимо да защитим живота и здравето на хората ", отговори представител на Министерството на външните работи на азиатската страна, представен от Агенция Франс Прес. Представителят повтори позицията на Китай, че " постоянно е открита, транспарантна и виновна ". Говорителят сподели още, че страната прави всичко най-хубаво да предизвиква интернационално съдействие в битката с патогена.

Съединени американски щати и Австралия приканват за следствие на произхода на вируса, като американските водачи даже стартират теорията, че патогенът е излязъл от китайска лаборатория . Пекин поддържа следствие на световния отговор, само че след вдишване на надзор над болестта.

Преди няколко дни Световната здравна асамблея поддържа без значение следствие на произхода на вируса.
 Тръмп упрекна
Тръмп упрекна " некомпетентния " Китай в " международно всеобщо ликвидиране "

Това е следващият епизод от словения конфликт сред Съединени американски щати и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР