Китай ще сподели възможностите на растящите вътрешни пазари с отвъдморски

...
Китай ще сподели възможностите на растящите вътрешни пазари с отвъдморски
Коментари Харесай

Китай с ключово обещание

Китай ще показа опциите на растящите вътрешни пазари с отвъдморски сътрудници. „ Ще споделим с всички страни и сътрудници големите благоприятни условия на нашия голям пазар. Ще ускорим образуването на мощен вътрешен пазар... Ще разтеглим вноса на висококачествени артикули... Ще разтеглим мрежата за свободна търговия с висок стандарт, отворена за целия свят “, сподели президентът Си Дзинпин при откриването на 5-то Китайско интернационално ревю за импорт на 4 ноември.

Според него „ откритостта е значима движеща мощ за напредъка на човешката цивилизация и неминуем път към просперитета и развиването на целия свят “. „ Важно е да тласнем напред икономическата глобализация, да изградим нови мотори за развиване и да донесем плодовете на развиването на хората от всички страни по света “, сподели Си.

Посланието на китайския държавен глава беше признато позитивно в Русия. „ Китай е водещ външнотърговски сътрудник на Русия, затова курсът към отвореност на стопанската система, разширение на вноса на висококачествени артикули, обрисуван от Си Дзинпин при откриването на ЕКСПО, е от практическо, приложно значение за съветските експортьори. Смятам, че е доста значимо, че курсът към разширение на отвореността на китайската стопанска система беше препотвърден ", сподели Алексей Ефимов, заместител търговски представител на Руската федерация в Китай, незабавно след речта на Си в изявление за CGTN.

Обръщението на Си към участниците на 5-то ревю за импорт беше първата му обществена тирада след 20-ия конгрес на Комунистическата партия на Китай и изборите на висшето управление на тази ръководеща партия през октомври. На самия конгрес на партията неведнъж се приказва за придържането на Китай към политиката на отвореност към външния свят, стартирана преди повече от 40 години. По-специално беше доказана готовността на КНР да продължи да развива взаимоотношението с задгранични сътрудници и да не издига бариери в търговско-икономическото съдействие. „ Китай поддържа взаимноизгодното съдействие и неприкритост, ангажира се с глобализацията и е подготвен да показа благоприятни условия за развиване с целия свят “, сподели Си Дзинпин в отчета си пред участниците във високопартийния спор. Показателно е, че Си загатна 4 пъти правилото на отвореност към външния свят.

Този принцип се следва и от една много млада (посочена през май 2020 г.) тактика на „ двойна циркулация “, която е в основата на новата парадигма на китайското икономическо развиване. Това включва „ разчитане на националната стопанска система, като в същото време се подсигурява позитивно допълнение на вътрешните и външните стопански цикли “, изясни Си Дзинпин.

В същото време формален Пекин непрекъснато и решително опровергава опасенията на западните наблюдаващи, че тази тактика може да докара до основаването на „ желязна завеса “ сред китайската и международната стопанска система. Така формалният представител на XX партиен конгрес Сун Йели акцентира: „ Следвайки тази парадигма (бел. ред. „ двойна циркулация “), ние ще можем да свържем по-добре капацитета на китайския и непознатия пазар. Отвореността на китайската стопанска система остава непроменена. Ние непрестанно разширяваме интернационалното съдействие. Имаме 21 пробни зони за свободна търговия, където всички ограничавания върху задграничните вложения в индустриалния бранш са отстранени и „ негативният лист “ с сътрудници е доста понижен “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР