Китай отхвърли като неверни обвиненията, че използва Куба като база

...
Китай отхвърли като неверни обвиненията, че използва Куба като база
Коментари Харесай

Китай отрича да шпионира САЩ от Куба

Китай отхвърли като погрешни обвиняванията, че употребява Куба като база за шпиониране, оповестява " Ройтерс ".

Азиатската страна осъди държавното управление и медиите на Съединени американски щати за разпространението на " непоследователна информация ".

В събота представител на администрацията на американския президент Джо Байдън съобщи, че известно време Китай е правил шпионаж от Куба и е осъвременил оборудванията си за събиране на разследваща информация там през 2019 година

Миналата седмица Wall Street Journal заяви, че, като се базира на американски чиновници.

" Относно хипотетичната шпионска активност на Китай в Куба, това е част от погрешна информация ", акцентира представителят на китайското външно министерство Ван Уенбин на постоянна конференция.
 Белият дом отхвърли Китай да конфигурира шпионско съоръжение в Куба
Белият дом отхвърли Китай да конфигурира шпионско съоръжение в Куба

Съединени американски щати подхващат стъпки за намаляване на всички евентуални закани, " сигурно в това полукълбо, в този район "

" През последните два дни забелязахме, че държавното управление и медиите на Съединени американски щати популяризират огромно количество непоследователна информация по отношение на това изказване. Това демонстрира, че С АЩ сами си опонират ", уточни Ван.

Твърдението за Куба идва в миг, когато държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън се приготвя да посети Китай по-късно тази седмица . Американският първи посланик през февруари, откакто хипотетичен прелетя над Съединените щати.

Ван съобщи, че няма информация за идната аудиенция на Блинкън, която ще бъде първото посещаване в Китай на държавен секретар на Съединени американски щати от пет години насам.

Заместник-министърът на външните работи на Куба Карлос Фернандес де Косио отхвърли информацията на WSJ, като я назова небивалица на Съединени американски щати, целяща да оправдае десетилетното икономическо ембарго, наложено на островната страна . Той бе безапелационен, че Куба е срещу всяко наличие на непознати военни сили в Латинска Америка и Карибите.

В четвъртък координаторът на стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи, че  Той обаче призна, че Вашингтон има " действителни опасения " по отношение на връзките на Китай с Куба и ги следи от близко.

Ван увери, че Съединени американски щати " нямат късмет да забият чеп.

" Ние сме откровени другари ", посочи той.
 Китай конфигурира шпионско съоръжение в Куба
Китай конфигурира шпионско съоръжение в Куба

Нова опасност " в задния двор " на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР