Китай изрази подкрепа за руското ръководство срещу въоръжения бунт на

...
Китай изрази подкрепа за руското ръководство срещу въоръжения бунт на
Коментари Харесай

Най-после реакция от Китай! Какво казаха за Русия

Китай изрази поддръжка за съветското управление против въоръжения протест на Евгений Пригожин. Освен това Пекин е удостоверил интереса си към подсилване на сплотеността и по-нататъшния разцвет на Русия.

Това стана ясно от срещата сред китайския външен министър Цин Ган (на фотографията горе), високопоставения китайски посланик Ма Джаосю и съветския заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, който по-рано през днешния ден отпътува за Пекин, съобщи news.bg.
-->
По време на визитата страните разгледаха в детайли графика на политическите контакти за втората половина на 2023 година, както и разискаха вероятностите за по-нататъшно подсилване на външнополитическата съгласуваност и съдействие сред Москва и Пекин.

" Страните дадоха висока оценка на настоящото положение на руско-китайските връзки и потвърдиха готовността си да работят дружно за поредното им подсилване. Беше емфатичен и огромният капацитет за разширение на съдействието ", уточни съветското външно министерство, представено от ТАСС.

Oтбелязва се, че в дневния ред на консултациите на равнище висши дипломати е било разисквано и осъществяването на договореностите, реализирани сред съветския президент Владимир Путин и сътрудника му Си Дзинпин след държавното посещаване на китайския водач в Москва на 20-22 март.

По време на престоя си в китайската столица Андрей Руденко ще организира и обособени диалози със специфичния представител на китайското държавно управление по въпросите на Корейския полуостров Лю Сяомин и присъединяване в 8-ата интернационална конференция " Русия и Китай: съдействие в нова епоха ", която се провежда годишно от Руския съвет по интернационалните връзки и Китайската академия за публични науки, допълват от съветското външно министерство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР