Китай и Австралия проведоха разговори в областта на отбраната, посветени

...
Китай и Австралия проведоха разговори в областта на отбраната, посветени
Коментари Харесай

Австралия и Китай провеждат преговори в областта на отбраната

Китай и Австралия организираха диалози в региона на защитата, отдадени на въпроси на районната сигурност, оповестиха публични лица.
Ричард Марлес, вицепремиер и министър на защитата на Австралия
Австралийски представители на защитата са приели екип от Народноосвободителната войска (КНОА) за разискванията в Канбера, съобщи представител на австралийската защита, представен от Агенция Франс Прес.

Разговорите са последният знак, че Китай и Австралия усъвършенстват дипломатическите си връзки, макар разширяващото се въздействие на Китай в Тихия океан.

На 13 март Пекин предизвести Австралия, Англия и Съединените щати, че вървят по " път на неточности и рискове " след оповестяването на дълготрайна договорка за оборудването на Австралия с нуклеарни подводници, въоръжени с крилати ракети.

Австралия възнамерява да закупи до пет американски атомни подводници, след което да конструира нов личен модел със западни технологии.

Сделката провокира диспути по отношение на цената - стотици милиарди долари за три десетилетия. Стратегията включва и тясно обвързване на австралийската защита със Съединени американски щати и Англия.

Лейбъристкото лявоцентристко държавно управление на Австралия обаче работи за възобновяване на връзките с Китай, откогато пристигна на власт.

Министърът на защитата Ричард Марлес, който предходната година два пъти беседва с китайския военачалник Вей Фънхе в границите на районни срещи, съобщи, че е удовлетворен от възобновяването на " естествения разговор ". Той отхвърли да даде повече детайлности за полемиките.

Разговорите от тази седмица са извършени в професионална атмосфера, съгласно австралийците. Това е първата публична среща на чиновници по защитата на двете страни от 2019 година насам.

През 2020 година Китай прекрати дипломатическите срещи на високо ниво и наложи високи мита върху основни австралийски експортни артикули като ечемик, говеждо месо и вино в разгара на яростния спор с бившето консервативно държавно управление. /БГНЕС

Канбера / Австралия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР