Килиан Мбапе спечели наградата на Съюза на футболистите във Франция

...
Килиан Мбапе спечели наградата на Съюза на футболистите във Франция
Коментари Харесай

Килиан Мбапе за трети път е №1 във Франция

Килиан Мбапе завоюва премията на Съюза на футболистите във Франция (УНФП) за най-хубав състезател в шампионата за трети път в кариерата си. Нападателят има 25 гола в Лига 1 и 36 във всички шампионати с екипа на първенеца Пари Сен Жермен.

Мбапе беше победител в анкетата предходната година и през 2019-а.

" За мен е чест да бъда разгласен за най-хубав футболист във Франция. Спечелих премията три пъти подред и това е нещо необикновено ", съобщи нападателят на Пари Сен Жермен, който е с изтичащ контракт през това лято и към момента не се знае дали ще остане при първенците. Запитан дали е взел дефинитивно решение за бъдещето си, 23-годиншният френски национал отговори, че към този момент го е направил, само че отхвърли да показа желанията си.

Мбапе има 168 гола за Пари Сен Жермен след прехвърлянето си от Монако за 180 милиона евро преди пет години.

Брюно Женезио от Рен пък получи премията за най-хубав треньор в Лига 1. В началото на сезона той бе подложен на критика от медиите поради слабото показване на тима му, само че Рен в последна сметка стигна до четвъртото място с нападателен и атрактивен футбол, отбелязвайки 80 гола в 37 мача.

Най-добър вратар стана Джанлуиджи Донарума от Пари Сен Жермен, а наградата измежду младоците бе за Уилям Салиба. Той играе за Олимпик (Марсилия) чартърен от Арсенал.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР