Кейт Бланшет и Хавиер Бардем бяха удостоени с награди Гоя

...
Кейт Бланшет и Хавиер Бардем бяха удостоени с награди Гоя
Коментари Харесай

Кейт Бланшет с историческа награда Гоя

Кейт Бланшет и Хавиер Бардем бяха удостоени с награди Гоя от 36-ото издание на кинофестивала  във Валенсия. Това е историческа първа международна премия за австралийската актриса от Филмовата академия, с която се признават персони, съдействали за кино изкуството като сплотяващ фактор за култури и фенове от целия свят. Бланшет е актриса, продуцент, живописен началник и е отдадена на своята филантропична работа. Тя е дипломат на благосклонност на Агенцията за бежанците към Организация на обединените нации и е член на Австралийската фондация за запазване на природата.

Бланшет описа, че откакто е гледала филми на испанския режисьор Луис Бунюел в гимназията, това е трансформирало метода, по който гледа на света.

„ Оттогава ме притегля визуалният  език на испанското кино “, сподели Кейт Бланшет.

За Хавиер Бардем това е седмо отличие Гоя, този път за ролята му в сатирата на Фернандо Леон де Араноа " Добрият началник ". Филмът прочее, завоюва общо 6 награди, в това число за най-хубав филм, най-хубав режисьор и най-хубав автентичен сюжет, а имаше рекордните 20 номинации.

„ Благодаря, че създадохте воин, толкоз богат на нюанси, сложности и толкоз занимателен “, сподели Бардем в сърдечно послание към режисьора Леон де Араноа.

Изненадващо, брачната половинка на Бардем - Пенелопе Крус не завоюва в категорията за най-хубава актриса. Тя беше номинирана за Гоя  за ролята си в " Паралелни майки " на Педро Алмодовар. Вместо това, призът отиде при Бланка Портильо за " Maixabel " - за жена, която се изправя против терористите от ЕТА, умъртвили по-рано брачна половинка й.

Бардем се надява да повтори триумфа си и на церемонията по раздаването на кино премиите Оскар на 27 март, където също е номиниран за най-хубав артист, този път за ролята си на Деси Арназ в „ Да бъдеш Рикардос “. Пенелопе Крус също е номинирана за Оскар, което прави Круз и Бардем шестата брачна двойка с номинации за Оскар за актьорско майсторство в същата година.

След премиите, Хавиер Бардем ще насочи вниманието си към фотосите на филм с Кейт Бланшет в акомодация на сборника с разкази на Лусия Берлин  „ Наръчник за чистачки “.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР