Казанлък. С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя

...
Казанлък. С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя
Коментари Харесай

Стара Загора: С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя в Казанлък бяха отбелязани 180 години от рождението на Васил Левски

Казанлък. С едноминутно безмълвие и поднасяне на венци и цветя в Казанлък бяха маркирани 180 години от рождението на Васил Левски. Това оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък. Общината уважи 180-годишнината от рождението на Васил Левски с родолюбиви казанлъчани и техните посетители пред барелефа на Апостола в едноименния парк в града.
Със стихотворение за Апостола на българската независимост участваха децата от Народно читалище „ Пробуда – 1920 “, с. Копринка, а децата от НЧ “Възродена Искра – 2000 “ с началник Гълъбина Михайлова и Марияна Мъгева показаха литературно-музикална комбинация „ Размисъл по дневника на Левски “.
С едноминутно безмълвие, на колене всички присъстващи уважиха паметта на Васил Левски.
Венци и цветя на благодарност пред паметника на Апостола бяха поднесени от институции, детски заведения и доста родолюбиви жители.
В словото си за личността и делото на великия български бунтовник доктор Момчил Маринов, шеф на Исторически музей „ Искра “ – Казанлък напомни думите на проф. Николай Генчев: „ Колкото повече чоплим биографията на Левски, толкоз повече нараства неговият ореол! “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР