Kaufland намали цената за зареждане на станциите си за електрически

...
Kaufland намали цената за зареждане на станциите си за електрически
Коментари Харесай

Зареждането на електромобили: Kaufland сваля цените с 11%, конкурентите изчакват

Kaufland понижи цената за зареждане на станциите си за електрически коли. От 6 ноември тя се намалява от 0.88 лева./kWh на 0.78 лева, като съгласно компанията мярката " цели да отговори на потребностите на клиентите на веригата. " Фактически понижението е с над 11%, а едно цялостно зареждане на 60-киловатова батерия на автомобил, която обезпечава действително над 400 км пробег, би коствало под 47 лв..

Новата цена важи за всички местоположения, на които веригата е построила станции. С последно добавените в столичните квартали " Манастирски ливади " и " Люлин-3 ", те са към този момент 17. Всяка една станция разполага с един извод от 43 kW AC и два по 50kW DC като по едно и също време могат да се употребяват по два.

Откриването и ръководството на станциите от клиентите се реализира посредством мобилното приложение Vsichkotok, създадено от. В приложението е належащо първо посредством банкова карта да се добави баланс от най-малко 5 лева, а стартирана зарядна сесия стопира автоматизирано откакто салдото падне до 0.50 лева Важно е да се планува, че станциите могат да бъдат употребявани в работното време на обектите на Kaufland, което нормално е до 22 часа. Също по този начин е налично ограничаване от един час на автомобил.

Първата зарядна станция за електрически автомобили на паркинг на Kaufland в България бе построена през 2017 година като до есента на 2022 година зареждането там беше гратис.
Реклама
Заради високия скок на цените на електрическата енергия през 2022 година обаче Инвестицията в една зарядна станция е над 80 хиляди лева, което при построени 17 прави към 1.36 млн. лева Конкуренцията държи цена Със своите 17 местоположения Kaufland са надалеч от челните места по броя на зарядните точки в страната и на този стадий ходът на веригата да понижи цените си, надали ще повлияе на пазара. За в този момент никоя от по-големите компании, опериращи лични мрежи със зарядна инфраструктура, не е декларирала подготвеност да стори същото.

Лидерът в бранша Eldrive е развила своята до мрежа до към 650 зарядни точки, а цената ѝ към този момент остава непроменена - 0.90 лева на киловатчас. Тук зареждането на 60-киловатова батерия би коствало 54 лева, което отново е много по-изгодно по отношение на моторите с вътрешно горене при пробег от над 400 км.

При нея, в случай че клиент зарежда на AC (22 kW) станция, заплаща и първична такса от 0.50 лева, до момента в който на DC (22-180 kW) станция не.

Последната оригиналност към компанията е, че, компанията притежател на веригите хипермаркети Praktiker и Technopolis, както и на ритейл парковете Holiday Park. То включва създаване на зарядни станции на територията на обекти на холдинга. Първите са към този момент факт на паркингите на Holiday park в Перник и Хасково като следва откриването на такива в Пазарджик и Стара Загора.
Реклама
По-рано през годината от Eldrive в трите си пазара България, Румъния и Литва, както и в Латвия, където следва компанията да навлезе. Първите 40 млн. евро са утвърдени от борда на Европейската капиталова банка, а задачата на утвърденото финансиране е да се форсира електрификацията на автосектора в Европа посредством увеличение на зарядната инфраструктура.

Втората по броя на зарядните станции, Fines Charging, също задържа цените си от по-рано през годината, като за зареждане на AC станция те са 0.69 лева за kWh, а за DC 0.79 лева Към май месец тази година мрежата на компанията е от над 260 зарядни точки, ситуирани на 110 местоположения из страната. Самата компания стартира интервенция през лятото на 2019 година

Третата най-голяма мрежа, тази на EVpoing, разполага към този момент с към 150 зарядни точки, които са главно AC и с мощ 22 kW. Освен в България компанията има към 50 конектора и в южната ни съседка Гърция. Цените у нас варират съгласно местоположението, само че най-масовите станции са с цена 0.79 лева. На места се срещат и по 0.90-0.95 лева на kWh. Също има първична такса от 0.25 до 1 лева На част от локациите се зарежда без такава, а на други има и спомагателна такса на всеки 15 минути.

Другата огромна мрежа е тази на Wink Charging. Компанията има към 50 зарядни станции, само че по думите на неин представител има подписани контракти за над 150. На този стадий и в техните цени за зареждане няма промени. Те са 0.95 лева за kWh, като също има стартова такса 1 лева В допълнение, в случай че след цялостното зареждане на автомобила той не бъде изместен в продължение на четири часа, на всяка минута по-късно се начислява такса от 0.19 лева, а оптималната сума за престой може да бъде 15 лева Заветните 10 хиляди Зарядната инфраструктура и нейното непрекъснато увеличение е точно един от факторите, от които зависи ползата към електрическите коли. Според уеб страницата зарядните точки из страната са към този момент съвсем 1500 на 1070 местоположения. В същия миг по данни на КАТ записаните леки коли с напълно електрически мотор са минали психическата граница от 10 хиляди. Към 1 ноември тази година те са към този момент 10 453. Ръстът по отношение на същия интервал на предходната година е от съвсем 83%, когато електрическите автомобили в страната са 5719. Спрямо 1 септември,, растежът е близо 11%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР