Kaufland България откри своя 14-и хипермаркет в София с инвестиция

...
Kaufland България откри своя 14-и хипермаркет в София с инвестиция
Коментари Харесай

Kaufland открива днес 14-тия си хипермаркет в София с изложба на знакови предмети на Христо Стоичков

Kaufland България откри своя 14-и хипермаркет в София с инвестиция от над 37 млн. лв. в столичния квартал Люлин 3 на бул. Царица Йоанна 97. Магазинът от най-ново потомство е построен в унисон с политиката на компанията за екологично и енергийно дейно строителство и е оборудван с щадящи околната среда системи. С откриването на новия магазин общата стойност на вложенията на компанията в столицата надвишават 370 милиона лв., а броят на обектите на веригата у нас стават 64.

„ Днес отваря порти 14-тия ни магазин в София с безкомпромисно качество, впечатляващи ценови оферти, още по-голям подбор. С новия ни филиал продължаваме да  разгръщаме цялостния капацитет на бизнеса си, с цел да предоставяме многообразие от още повече качествени артикули и услуги за нашите милиони клиенти. “, акцентира по време на формалното разкриване Иван Чернев, основен изпълнителен шеф на Kaufland България.

Сред специфичните посетители на днешното разкриване бяха Н.Пр. Ирене Планк - дипломат на ФР Германия в България и мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков.

„ Гордеем се доста с вас, тъй като сте един от най-големите работодатели в България. Вие инвестирате в образованието на своите чиновници и с това непрестанно развивате техния капацитет. Поздравявам ви, че работите с български производители и стимулирате българското произвеждане. Освен всичко останало, което вършиме, вие полагате и не малко старания, ориентирани към околната среда – този магазин също е изработен природосъобразно и дейно. Поздравления! “, разяснява Н. Пр. Ирене Планк.

Христо Стоичков пожела триумф на целия екип на Kaufland, като разкри, че самичък се е уверил с каква отдаденост работят всички, с цел да може клиентите да се усещат добре, пазарувайки в новия магазин. “Не се поколебах да стана сътрудник на Kaufland България в идеята им да разпространяват българския усет и качество. Освен, че са водачи в бранша си, те не пропущат да прибавят стойност – да осъществят доста и разнообразни просветителни, културни и спортни планове. Кампанията им за възобновление на родния усет е доста значима, а аз съм човек, който без значение къде е живял и играл, надълбоко имам вяра в силата на българското “, добави той.

За клиентите на новия хипермаркет именитият футболист даде свои исторически движимости и фотоси, които са ситуирани в особено обособена „ Капсула на славата “ навътре в магазина. Сред предметите са фланелка, с която е играл на Световното състезание по футбол през 1994 година и автентично копие на трофея „ Златна топка “, получен от него на 19 декември 1994 година При откриването на магазина Стоичков персонално сложи подписа си върху капсулата.

Имотът, върху който хипермаркетът е издигнат, е над 24 000 кв. метра, от които над 2500 кв. м. са комерсиална повърхност. Това е вторият обект на водача в ритейла в жк. Люлин в София, който е доста по-голям от предходния и за клиентите му са планувани 211 паркоместа. Над 7 дка от терена на магазина са превърнати в зелени площи.

Новият хипермаркет Kaufland „ Люлин “ 3 е построен съгласно най-модерните стандарти за екологично и енергийно дейно строителство, оборудван е с редица щадящи околната среда системи. Той е първият филиал на Kaufland България екипиран с последно потомство на охлаждащо-отоплителна апаратура с термопомпен елемент с безопасен за околната среда хладилен сътрудник, като отпадната топлота от хладилниците се употребява за отоплението на филиала.

Разнообразен подбор с над 21 000 продукта

Филиалът предлага на клиентите си разнороден подбор от над 21 000 продукта, измежду които над 15 000 от хранителния и над 6500 от нехранителния сегмент. Отличителната за Kaufland витрина с обслужване предлага богат избор от повече от 450 продукта, измежду които прясно месо, риба, млечни артикули, месни и млечни специалитети и деликатеси. Над 100 приготвени на място хлебни и тестени произведения чакат клиентите и в личната пекарна на компанията в магазина.

Подкрепа за българските производители

Kaufland поддържа българските производители и предизвиква локалното произвеждане, като обезпечава място за техните артикули в новия хипермаркет в кв. Люлин. В непрекъснатия подбор на водача в ритейла попадат съвсем 13 000 продукта от български снабдители, а в този нов обект са добавени още 135 районни оферти от локални производители. Част от тези артикули са налични в специфичната зона " Фермерски пазар ", където се показва подбор от фамилни ферми и дребни производители, подкрепяйки тяхната работа и локалните общности.

Разнообразие от лични марки

Към непрекъснатия подбор на магазина в жк. „ Люлин “ 3 са добавени над 5500 продукта от личните над 20 марки на Kaufland – сред които K-Classic, Kuniboo, Kidland, Parkside, Talentus и Bevola. Сред богатият подбор са и над 110-те продукта на въодушевената от обичайна българска кухня марка „ Брей! “.

One Stop Shopping

Новият хипермаркет напълно въплъщава One Stop Shopping концепцията на ритейлъра, която е ориентирана към разширение на броя на стоките и услугите предлагани на едно място и на един паркинг. В допълнение към главната комерсиална повърхност, за посетителите на Kaufland „ Люлин “ 3 навътре в магазина порти отваря най-големият обект на Pizza Lab в София, първата физическа аптека Benu в България и 60-ия взаимен обект на оператора за парични преводи и заплащания Easy Pay.

Фотоволтаична апаратура и нова зарядна станция за коли

На покрива на новия магазин следва създаване на фотоволтаична апаратура за лични потребности, която ще понижи годишното ползване на електричество с към 15-20%. В продължение на дълготрайната стратегия на компанията за енергийна успеваемост и електромобилност, магазинът е оборудван и с бързозарядна електрическа станция за електрически коли. Това е 16-ата бързозарядна станция, към съществуващата лична мрежа от зарядни станции на Kaufland България.

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от близо 1,9 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 900 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 64 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с общи вложения от 1,6 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР