Като водещ проект в рамките на предложената от Китай инициатива

...
Като водещ проект в рамките на предложената от Китай инициатива
Коментари Харесай

Официално бе даден старта на Платформата за дигитални технологии на страните членки на ШОС

Като водещ план в границите на препоръчаната от Китай самодейност „ Един пояс, веднъж “ и двустранното прагматично съдействие сред Индонезия и Китай, високоскоростната железопътна линия от столицата на страната Джакарта до Бандунг, административния център на провинция Западна Ява, демонстрира невероятния капацитет и сполучливото осъществяване на двустранното съдействие в границите на самодейността „ Един пояс, веднъж “.

С планова скорост от 350 км/ч, железопътната линия с дължина 142,3 км ще понижи пътуването сред Джакарта и Бандунг от над три часа на към единствено 40 минути. Високоскоростният трен инкорпорира и голям брой локални детайли от Индонезия. За да се оправят със комплицираните геоложки и климатични условия по продължение на железопътната линия, китайските и индонезийските строители съумяха да се преборят с голям брой инженерни провокации, като построиха 56 моста и 13 тунела по цялата линия. Влаковете употребяват умна сензорна технология и са оборудвани със система за наблюдаване на трусове и ранно предизвестие. Купето на влаковете е по-устойчиво на мъгла и ултравиолетовото въздействие на мощното индонезийско слънце, с което доста се приспособява към локалните характерни условия на околната среда.

Високоскоростната железопътна линия освен обезпечава на локалните хора комфортен превоз и комфортно пътешестване, само че също по този начин носи нови технологии и нови промишлености в регионите по маршрута. 

„ Това е първият ми път, когато се возя на високоскоростната линия Джакарта-Бандунг и съм извънредно впечатлен. Въпреки че пътува с 350 км/ч, влакът е постоянен и комфортен. Седалките инкорпорират дизайнерско решение, което употребява обичайните претекстове на индонезийския батик, а самият трен е завършен като комодски змей с цветовете на индонезийското знаме – алено и бяло. Много съм горделив, че нашата страна към този момент разполага с подобен прелестен инженерен план “, разяснява публицист от локалните медии. „ Това е първата високоскоростна железопътна линия в Югоизточна Азия, която беше построена взаимно от Индонезия и Китай. Много се веселя, че с изключение на сполучливия план, индонезийските инженери съумяха да обменят доста опит с китайските си сътрудници “, прибавя още той. 

35-километровият мост №2 покрай гара Халим в Джакарта е най-трудното предизвикателство, пред което инженерите са се изправили по време на градежа на плана. Тези 35 километра съставляват една четвърт от цялата жп линия. 34-годишният Дзън Ичън е един от основните инженери на мостовия сектор. Той споделя, че сложността на тази част от плана се състои в това, че мостът е плануван да минава над относително многолюден регион, през който минават автомагистрала, съществени пътни коридори и даже складова база. Основите на моста на някои места минават единствено на 20 сантиметра разстояние от структурата на автомагистралата. 

„ В процеса на градежа трябваше да подсигуряваме, че планът върви безпрепятствено, без да блокира придвижването по автомагистралата. Тя трябваше да работи постоянно без спиране и нашето строителство също трябваше да продължи обикновено “, споделя Дзън.

За да се подсигурява, че трафикът по автомагистралата няма да бъде обиден по време на строителния развой, а и в бъдеще, гигантският мост възприема разнообразни строителни техники в разнообразни секции въз основа на проектираната скорост на влаковете. „ Такава конструкция за жп мост също е доста огромна необичайност в Китай. Трябваше доста детайлно да се оправим с локалните провокации. “

На 13 септември индонезийският президент Джоко Уидодо персонално тества железопътната линия, прегледа напредъка на строителството на гара Халим в столицата Джакарта и взе влака до гара Падараланг в провинция Западна Ява. Индонезийският президент разказа пътуването като безпрепятствено и удобно. Той се надява, че индонезийският народ ще употребява публичния превоз по-често, с цел да облекчи натиска на трафика сред Джакарта и Бандунг. „ През годините към този момент направих четири инспекции на този план и това е първият ми път, в който персонално се возя на влака. Удобно е. Дори когато скоростта доближи 350 километра в час не усетих никакво клатене, пътуването беше извънредно безпрепятствено и умерено. Това е страховит резултат и доста огромен прогрес за интернационалното съдействие и обмена сред цивилизациите “, добави още Уидодо. 

По-рано този месец, на 6 септември китайският министър председател Ли Цян също посети сектор от високоскоростната железопътна линия. Той назова плана за съдействие сред Китай и Индонезия сполучлив образец за разрастващи се страни в района, които работят дружно по пътя към рационализация. „ Високоскоростната железопътна линия Джакарта-Бандунг е водещ план на китайско-индонезийското съдействие в границите на самодейността „ Един пояс, веднъж “, подкрепян персонално от китайския президент Си Дзинпин и президента на Индонезия Джоко Уидодо. Китай е подготвен да показа опита си в бранша и да работи дружно с Индонезия за развиване на промишлеността и ревитализиране на градовете посредством резултатите, които железопътната високоскоростна технология може да донесе на стопанската система и обществения живот “, добави още китайският министър председател. 

„ Инициативата „ Един пояс, веднъж “ не се управлява от личните егоистични желания или геополитически упоритости на Китай, а цели да насърчи развиването на участващите страни посредством възстановяване на свързаността “, сподели китайският дипломат в Индонезия Лу Кан. „ Високоскоростната железница сред Джакарта и Бандунг е първият план, в който Китай си сътрудничи с нашите задгранични сътрудници, с цел да сътвори високоскоростна железопътна система със лична технология на Китай в личната им татковина. Така че в действителност това отразява високото равнище на партньорството. Ние също по този начин изследваме опцията за по-нататъшно развиване на голям брой други планове, като да вземем за пример в областта на цифровата стопанска система, електронната търговия, интелигентните градове, зелените технологии, опазването на здравето и всички останали сфери, към които нашите индонезийски другари се интересуват. “ 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР