Като висящи в безтегловност обяви акциите на футболния клуб Левски

...
Като висящи в безтегловност обяви акциите на футболния клуб Левски
Коментари Харесай

Юрист: Борисов няма права в дружеството

Като висящи в безтегловност разгласи акциите на футболния клуб Левски някогашният министър председател и прочут правист Огнян Герджиков. Те са джиросани на премиера Бойко Борисов, само че той няма никакво желание да става акционер, изясни Герджиков пред бТВ.
Той добави, че откакто Борисов не е вписан в книгата на акционерите, той няма права във връзка с сдружението.  " Той не е никакъв акционер, камо ли мажоритарен. Акциите сега са негови, само че правата по акциите - той не може да упражнява ", добави юристът.
Герджиков посочи, че това прекачване е образец по какъв начин не би трябвало се джиросват акции. " Това би трябвало да се направи на гърба на самата скъпа книга. А доколкото разбирам, това е краткотрайно уверение. Не можем да чакаме от футболни хора да са наясно по какъв начин се правят тези неща ", разяснява още той.
Юристът даде образец с наследството - той посочи, че благосъстоятелност може да се трансферира едностранно, само че след гибелта на донора - човек не е задължен да одобри наследството.
" Положението е висящо, то не може да продължава дълго. От 2010 година има една нова алинея в закона, която задължава джиратара в седем дневен период да се впише в книгата на акционерите, в случай че желае да го направи. В рамките на този период министър председателят Борисов би трябвало да се разпореди ", уточни някогашният длъжностен министър-председател. По закон тогава акциите се връщат на приносителя Георги Попов.
Герджиков сподели още, че няма юридически спънки Борисов да вземе акциите, само че след вписването му в книгата на акционерите - той ще стане мажоритарен акционер, което не е съвместимо с неговия държавен пост, тъй като ще се сътвори спор на ползи.
Междувременно от управлението на Тръст Синя България обявиха, че акциите на Левски би трябвало да бъдат владеене на футболния клуб и решенията за тима да се взимат посредством необятна поддръжка от левскарската общност.
" С оглед на следващото " подмятане " на акциите на ПФК " Левски " АД, УС на Тръст " Синя България " счита, че единственият правилен ход е въпросните акции да бъдат безплатно добити от футболния клуб. Така всички участници в този позорен за левскарството развой ще потвърдят, че не желаят клубът да бъде разменна монета в политически и стопански разногласия ", се споделя в известие на Тръста.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР