Като политолог и социолог аз си задавам въпроса кое е

...
Като политолог и социолог аз си задавам въпроса кое е
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Изборите бяха проведени в условията на полицейска репресия, Радев носи отгорността за омразата в обществото

Като политолог и социолог аз си задавам въпроса кое е провокирало толкоз ниска изборна интензивност. Еднозначно мога да кажа, че тя е резултат от рецесия на легитимността. Това е рецесия на легитимността на служебното държавно управление и на модела, който беше натрапен от президента Радев, както и този извънредно мощен негативизъм по отношение на част от партиите, който се прояви в дейности, нарушаващи човешките права и свободи. Това декларира пред " Труд " политологът проф. Румяна Коларова, разяснявайки аргументите за ниската изборна интензивност на вота " 2 в 1 ", който се организира на 14 ноември.

" Не мисля, че е пресилено да заявим, че тези избори бяха извършени в изискванията на целесъобразна или не толкоз целесъобразна полицейска принуда. Това е проблем и към него сигурно би трябвало да прибавим казуса обвързван с машинното гласоподаване, което беше в допълнение усложнено от гласуването 2 в 1. Всички станахме очевидци на систематичните неточности, изключително в Бургаския изборен регион, в който бяха регистрирани доста такива произшествия на хора, които са желали да гласоподават за двата избора, само че в действителност са дали своят вот единствено за единия.
свързани новини148745на 14.11.202170183на 24.10.2021
Не на последно място бих показала обстоятелството, че точно това второ усложнение докара до една характерна форма на следен избор. Многобройни са случаите, в които се изяснява по какъв начин по-малко грамотни и по-възрастни хора са били направлявани с директно боравене с тъчскрийновете от техни по-млади родственици или от членове на изборната комисия. Така че в този момент виждаме преплитане на тези два огромни казуса на изборния развой, които ние доста добре познаваме, само че които са произвели един спомагателен отрицателен резултат - съмнение към изборния развой, което е отблъснало огромна част от българските жители ", отбелязва тя.

Проф. Коларова разяснява и президентския балотаж сред Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

" Това е балотаж, който в доста огромна степен зависи от развиването на връзките сред партиите на митинга, тъй като е ясно, че огромният въпрос в този случай е до какъв брой партиите на митинга ще продължат да поддържат президентски претендент, който е провокирал толкоз голяма ерозия на тяхната поддръжка и рецесия на легитимността на митинга, тъй като прокламирането на омразата и ескалирането на отрицателното отношение е отговорност колкото на Отровното трио и надлежно на Има Такъв Народ, толкоз и на самия Румен Радев.

Всъщност изходът от балотажа ще зависи доста мощно от това до какъв брой партийните водачи ще се дистанцират от този жанр на правене на политика, който ги довежда до натурален залез и ги дисквалифицира за сметка на президента. Това е огромният проблем, тъй като Румен Радев излезе изсъхнал от водата, а трите партии на митинга заплатиха тежката цена на тази политика на борба и ненавист. „ Продължаваме промяната “ се появиха на бял кон, прокламирайки обич и единодушие, а партиите на смяната понесоха товара от патетичната изразителност на президента през миналата една година. Въпросът е по какъв начин останалите партии, които поддържат Румен Радев, ще се отнесат към този план. Не знам по какъв начин ще се прегръщаш с партия, която ти е изяла половината от резултата ", декларира Румяна Коларова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР