От Фейсбук профила на журналиста Соня КолтуклиеваНавръх Велики четвъртък червеният

...
От Фейсбук профила на журналиста Соня КолтуклиеваНавръх Велики четвъртък червеният
Коментари Харесай

А служебните кабинети на Радев не бяха ли обременени с много съмнения за олигархични влияния?

От Facebook профила на журналиста Соня Колтуклиева

Навръх Велики четвъртък аленият любимец Крум Зарков разгласи по Българска национална телевизия, че президентът “успява единствен да удържа някакъв периметър на нормалност ”. Опит за възвеличаване, въпреки и некадърен. Е, да, естествено - нали президентът е следващият - след Михаил Миков и Корнелия Нинова, покровител и ракета-носител на маминото синче на Анна Заркова.

Но за какво “някакъв ”? Звучи като нещо половинчато - едвам не е без никак - носи подигравателен и дори афектиран колорит. Всъщност, това е уместно определение за ген.Румен Радев. Някак нещо стартира - някак нищо не довършва, а по средата - някакво си нещо, едвам не е без нищо.

Гневно вдигнатият пестник докара на страната безпорядък и безвремие. Алъш-вериша с Херо Мустафа пробута в политиката Кирил Петков - нарушителят на Конституцията, серийният палач на нормалността, първенецът по скандални провинения, главатарят на бандата от алчни детски властолюбци: Асен Василев, Лена Бориславова, Николай Денков, Никола Минчев, Венко Сабрутев… Никакви ограничавания и угризения в обезчестяването на държавността! Те са над закона и морала. А къде е виновността на президента? Забравена. Дали?!

Съдебната промяна, начената бездарно от същият този Крум Зарков като длъжностен министър на правораздаването, беше опропастена от Христо Иванов, който постоянно се е употребил от специфичното внимание на президента, изключително по време на краткотрайните парламенти, наченали сериала от предварителни избори.

Според Крум Зарков, служебният кабинет на Димитър Главчев е “обременен с доста подозрения, че има най-различни политически въздействия върху него ”. Хах! А служебните кабинети на президента Румен Радев не бяха ли обременени с доста подозрения за олигархични въздействия - на Пламен Бобоков, например; с корпоративни въздействия на Николай Копринков, сигурно?!

Неговите служебни министри поникнаха с последния дъжд и бяха родѐни в непорочно зачатие, нали?! Зад всеки от тях се провиждаха лобистки ползи и въздействия.

Кой е Румен Радев в политиката? Човекът, който не съблюдава споразуменията. Не разясня по кое време са положителни или по кое време неприятни за страната - историята ще съди за това. Но са ангажименти, които в политиката носят “някаква ” непоклатимост и класификация.

Президентът не съблюдава ангажимента да не нападна избора на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър. И Делян Пеевски му отговори с мощна канонада против президентството - “една тъмна институция, цялостна с кеш, която желае да сътвори политически план, на база на разграбването в продължение на две години на държавата… ”

Президентът не съблюдава ангажимента да не подписва бързо указа за предварителното премахване на Иван Гешев като основен прокурор… съгласно конституционалисти, той можеше да забави процеса с най-малко 6 месеца. Държавният глава изчака единствено два дни.

Президентът не съблюдава ангажимента за “пакетна договорка ” - да издаде незабавно декрет за отстраняването на външния министър Стефан Димитров против назначението за аграрни министър на Георги Тахов, препоръчан от Николай Копринков.

Президентът не съблюдава ангажимента да поддържа Слави Трифонов в съставянето на държавно управление на Има Такъв Народ, тъй като към този момент си беше харесал Кирил Петков и Асен Василев за свои проксита във властта; заради тази причина не съблюдава и ангажимента да даде един трети мандат на “Демократична България ”. Нима е чудно тогава, че всички заедно му измъкнаха изпълнителната власт посредством смяна в метода на сформиране на служебните кабинети?! Да, сториха го на-две-на-три, урбулешката и като юридическа ширпотреба… само че толкоз им е потенциалът на “умните и красивите ” повелители на правосъдната промяна.

… Служебният кабинет “Главчев ” нито е по-добър, нито е по-лош от служебния кабинет “Янев ” или служебния кабинет “Донев ”. Поне в състава му няма някой като Бойко Рашков, като Кирил Петков и като Асен Василев. И това е нещо, въпреки всичко …


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР