Като чуем за джинджифил, нищо чудно веднага да придобиваме доста

...
Като чуем за джинджифил, нищо чудно веднага да придобиваме доста
Коментари Харесай

Джиндифилът - за какво ни е нужен

Като чуем за джинджифил, нищо чудно незабавно да придобиваме много противен усет в устата. Растението със характерен пикантен усет несъмнено не е за всяко небце.

Но, в случай че преодолеем първичното отрицание, с което го одобряват вкусовите ни рецептори, може да ни бъде от изгода. Ето по какъв начин.

Джинджерол

Основната и най-важна съставна част в джинджифила. Смята се, че има противораково деяние, тъй като повлиява добре инфекциите в организма. Именно на него се дължи и характерният усет на корена.

 Снимка 368562

Болка

Джинджеролът е обект на редица проучвания. А вследствие на тях учените стигат до извода, че може да облекчава леки и междинни болки в костите и ставите . Затова се предлага при положения като артрит и остеопороза, както и при мускулни болки и възпаления.

Антиоксидант

Джинджифилът защищава клетките от оксидативен стрес . А когато са изложени на него, те се израждат в ракови. Затова коренът се предлага като профилактика на онкологични болести. Помага и за справяне със страничните резултати от химиотерапията.

Храносмилане

Благодарение на лютивия си усет, джинджифилът работи като чилито - забързва метаболизма и подкрепя храносмилането . Разбира се, всичко би трябвало да е с рационални граници. Отпуска и гладката мускулатура на червата, като по този метод облекчава признаците на гастрит, колит и други стомашни неразположения.

 Снимка 368563

За дамите

Джинджифилът е безвреден за консумация от бременни и даже се предлага за понижаване на утринното гадене . Със същия резултат предотвратява и гадене по време на път. Може да се употребява и за облекчение на менструални болки.

Вместо хапчета

Джинджифилът въздейства на неприятния холестерол, като редуцира неговите равнища, написа Cooking Lite. Намалява и кръвното налягане, с което се предотвратяват съществени сърдечни проблеми.

При простуда

Чаят от джинджифил оказва помощ по-лесно да се преборим с вирусите и повлиява възпаленията на гърлото.

 Снимка 368561

Как да го консумираме

Както ни е вкусно, е най-правилният отговор. Най-често джинджифилът се прави на чай, към който прибавяме мед и лимон. Тъй като е прекомерно лют, с цел да го ядем наедно с други зеленчуци, най-добре да го настържем на дребно и да поръсваме върху ястия и салати. Ако сме почитатели на азиатската кухня, няма по какъв начин да минем без него.

Можем да намерим корена и в марината. В този си тип се употребява като добавка към суши . Няма по какъв начин да пропуснем и обичайните коледни джинджифилови сладки.

 Защо фъстъченото масло е супер храна
Защо фъстъченото масло е супер храна

Висока хранителна стойност и многочислени изгоди за организма

Сушен джинджифил има във всеки магазин за ядки и е съвършен за директна консумация. Ако сме подготвени да го понесем в името на изгодите му, несъмнено.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР