Като безпрецедентен общинските съветници от ГЕРБ-СДС определиха отказа на столичния

...
Като безпрецедентен общинските съветници от ГЕРБ-СДС определиха отказа на столичния
Коментари Харесай

Васил Терзиев отказа излъчванията по бюджета на общината да се излъчват на живо

Като " невиждан " общинските съветници от ГЕРБ-СДС дефинираха отхвърли на столичния кмет за живо лъчение на разискванията по бюджета на общината. Васил Терзиев пък дефинира държанието на ГЕРБ-СДС като политическо позициониране и увери, че гласност ще има при разискванията в края на месеца.

" При всичките заявления за гласност и бистрота кмета на София забрани излъчването на разискванията на бюджета. Той си потегли на 15-тата минута от разискването, откакто сътрудника Татяна Георгиева и господин Боршош му зададоха въпроси по бюджета. Въпросът първия, по който не можа да отговори кмета на София е: ще има ли най-малко една нова детска градина в бюджета за следващата година отвън тези, които бяхме възнамерявали. Днес на разискването на работната среща на бюджета нямаше и заместник-кмет по финанси ", съобщи Георги Георгиев - общински консултант от ГЕРБ-СДС в Столична община.

" Без концепция, че е идеален бюджетът, без хрумвания, че е идеален процесът и това го казахме в самото начало: " сътрудници, желаеме дружно с вас да го създадем по-добър, кажете от какво имате потребност, кажете какви са ви забележките. " Когато ние в самото начало казахме: " апелирам ви, не записвайте, апелирам ви, не го пускайте онлайн, има си време за това. На общественото разискване всичко ще бъде показано. Ако ние бягахме от това да споделяме информация, нямаше за първи път да публикуваме не два хвърчащи листа, а да публикуваме всичките прилежащи таблици ", разяснява Васил Терзиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР