След обилните валежи от сряда в столицата и района на

...
След обилните валежи от сряда в столицата и района на
Коментари Харесай

Очакват ли се още валежи и бури над страната?

След изобилните превалявания от сряда в столицата и региона на София област, синоптици предвидиха опция за нова по-слаба стихия.

Това принуди спешните екипи на Столична община да стоят нащрек и бързо да разчистят речните корита от клони, листа и други отпадъци, които попречват естественото оттичане на водата.

Притеснение имаше и измежду хората, които пострадаха от първата стихия.

" За последното денонощие по-обилни превалявания имаше в Югоизточна България и в Централния Предбалкан. След като още преди среднощ преваляванията стопираха, тази заран денят стартира със слънчеви часове на доста места в страната. По-значителна облачност към момента има над планинските и Източните региони ", изясни Виктория Клещанова, дежурен метеоролог към Национален институт по метеорология и хидрология.

Тя изясни, че през днешния ден също ще има превалявания, основно в планинските региони на Западна и Централна България, където ще се развият и гръмотевични стихии.

" Там чакаме по-значителни превалявания и градушки. През почивните дни температурите ще се покачат и ще има слънце, само че в следобедните часове ще има развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност, с която ще има превалявания и гръмотевици ", добави още Виктория Клещанова.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР