Като безплодно беше определено 12-тото заседание и първо за тази

...
Като безплодно беше определено 12-тото заседание и първо за тази
Коментари Харесай

Поредно безплодно заседание на съвместната комисия със Скопие

Като " безплодно " беше несъмнено 12-тото съвещание и първо за тази година на взаимната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси с Република Северна Македония от съпредседателя от българска страна проф. Ангел Димитров, съобщи БНР.

За следващ път единодушие не е реализирано по въпроса за личността на цар Самуил и времето, касаещо края на Първото българско царство.

" Неприятно бих споделил е, че нашите сътрудници желаят да се откри нов метод и нови оценки за това историческо време и за цар Самуил, които се разминават с оценката, по която имахме единодушие, когато предлагахме взаимно честване на този български държател. сходно разминаване, сходен двоен стандарт в действителност демонстрира едно отвращение да се направи нужната крачка напред. Това, което за нас е извънредно недопустимо, е упоритото бягство от определението обща история, което е залегна в Договора за другарство и добросъседство ".

Проф. Димитров призна, че от македонска страна има очакване след парламентарните избори у нас да има смяна в политическата позиция на страната ни:

" Всички в Република Северна Македония се поддават на внушението, че може да има някаква смяна в позицията на България, само че то е в политически проект.

Следващата среща е избрана за края на април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР