Каталунските сепаратисти внесоха резолюция в местния парламент за обявяване на

...
Каталунските сепаратисти внесоха резолюция в местния парламент за обявяване на
Коментари Харесай

Сепаратистите в Каталуния внесоха резолюция за обявяване на независимост

Каталунските сепаратисти внесоха резолюция в локалния парламент за оповестяване на самостоятелност , оповестяват Агенция Франс Прес и АП.

 Рахой прикани Сената да смъкна каталунския водач
Рахой прикани Сената да смъкна каталунския водач

За първи път от 1978 година се задейства член 155

Предложението е на ръководещата каталунска коалиция " Заедно за Да " (Junts pel Si) и съдружниците им от крайнолевия блок " Кандидати за национално единение " (CUP).

 Пучдемон не посмя да свика районни избори в Каталуния
Пучдемон не посмя да свика районни избори в Каталуния

Защото нямало задоволително гаранции

" Създаваме Каталунска република като самостоятелна и суверенна страна с демократични и обществени закони ", се споделя в предлагането.

С резолюцията те приканват за започване на развой, който да " приключи с приготовление и утвърждение на конституция на Републиката ".

Депутатите от двете парламентарни групи имат болшинство, което на доктрина ще им разреши да прокарат резолюцията по време на плануваното за 12,00 часа локално време (13,00 ч. българско време) съвещание на каталунския парламент, в случай че съвещателният орган към законодателния орган разреши. Стана ясно, че съвещанието е отсрочено с 30 минути.

В същото време в Сената на Испания се организира спор за задействане на член 155 от конституцията , което ще разреши вдишване на ръководството над Каталуния.

Стана ясно, че опозиционната Социалистическа партия е отдръпнала предлагането си в Сената за прекъсване процедурата по задействане на член 155, в случай че бъдат планувани локални избори в Каталуния. Решението на социалистите е в отговор на информацията за импортираната резолюция в каталунския парламент.

Няколко хиляди души са се събрали пред каталунския парламент с гледище управляващите да разгласят самостоятелност от Испания. Те развяват каталунското знаме и скандират " Независимост " и " Свобода ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР