Късометражния анимационен филм на българската режисьорка Лина Калчева - Other

...
Късометражния анимационен филм на българската режисьорка Лина Калчева - Other
Коментари Харесай

Анимационен филм на българка е в селекцията на фестивала в Кан

Късометражния анимационен филм на българската режисьорка Лина Калчева - " Other Half ", е измежду селекцията на кинофестивала в Кан, предава Дарик.

Продукцията на българката, която учи и живее във Англия, е измежду 17-те определени в класацията на кинофестивала в Кан всред общо 1835 кино лентата, които са показани от филмовите учебни заведения по целия свят.

Наградите ще бъдат връчени на 15 юли.

" В свят, състоящ се от слети двойки, Рен продължава храбър блян да откри другата половина с вярата да стане приключен ", гласи анотацията на кино лентата.

Лина Калчева е български режисьор на анимации, която сега живее във Англия. Занимавала се е с изобразително изкуство преди да стартира да следва бакалавърска степен по „ Изкуство, филм и спектакъл “ в Университета в Рединг, Англия. Впоследствие тя се обръща към сферата на анимациите като композиция от трите дисциплини, след което тя следва магистър със компетентност „ Анимация “ в Колежа по връзки в Лондон, който тя приключва през 2018 година Записва още една магистърска степен по дирижиране на анимация в Националното кино и телевизионно учебно заведение, което тя приключва през 2021 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР