Кармата е понятие, което повечето хора познават. То обаче е

...
Кармата е понятие, което повечето хора познават. То обаче е
Коментари Харесай

Действия, с които си докарваме лоша карма

Кармата е разбиране, което множеството хора познават. То обаче е събитие, в което не всеки има вяра – до момента в който някои хора са уверени, че всяко деяние си има противопоставяне, то други не имат вяра в такива теории.

Кармата в действителност съставлява система от религиозни вярвания, която се заражда на изток в схващанията на джайнизма, будизма и хиндуизма. В тези религиозни култури кармата стои в центъра на човешкия живот и точно тя предопределя неговата орис.

Смята се, че кармата е резултатът от минали дейности и действия, протекли в минал или в сегашен живот. В взаимозависимост от делата и думите на човек, кармата е това, което се случва със ориста му в отговор на тях.

До огромна степен кармата зависи от личните ни дейности и думи. Ние сме тези, които я оформяме и направляваме своята ориста. В този смисъл, ето кои дейности могат да провокират неприятна карма:

Законът на кармата

Законът на кармата важи в няколко посоки от човешкия живот.

1. Действия към другите

 Лоша карма

Най-прекият път към предизвикването на неприятна карма в живота ни са дейностите към другите. В това число влизат всевъзможни дейности или действия, с които се накърнява достолепието, възприятията или гордостта на даден човек;

Действията, които ви навличат неприятна карма, са неистини, измами, изменничества, оскърбление, физическо или вербално принуждение, засегнатост и така нататък Всяко сходно непредизвикано деяние е евентуално бъдещо наказване от ориста.

2. Мисли, провокиращи неприятна карма

Противно на множеството упования, това, че мислите ни не се чуват от другите, не значи, че те ще останат безнаказани. Когато мислите отрицателно за някого или въображаемо му желаете злото, то това неизбежно се отразява в неприятни трептения и сила. Докато дейностите са физически и засягат тялото, то мислите се отразяват изцяло върху държанието и настройката към живота.

Когато въображаемо пожелаваме неприятното на някого или желаеме нещо отрицателно да се случи на различен човек, то това към този момент е провинение, заслужаващо неприятна карма. Отрицателните мисли носят огромна мощ, която надвишава доста физическата такава.

3. Емоции и усеща

 Действия, с които си докарваме неприятна карма

Емоциите и възприятията също могат да станат причина за появяването на неприятна карма. Причината е, че сходно на мислите, те също трансформират настройката и схващанията ви за света. Неприятни усеща или страсти към някого могат да са ненавист, гняв или злоба.

Вследствие се трансформира и вашата сила, както и трептения към света. Да ненавиждате или да завиждате на някого, е знак за уязвимост и духовна липса, които най-вероятно ще провокират противоположен удар от ориста.

Вижте още по какъв начин да почистим неприятната родова карма.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР