Карлос Алкарас победи шампиона от миналата година Александър Зверев и

...
Карлос Алкарас победи шампиона от миналата година Александър Зверев и
Коментари Харесай

Провъзгласиха Карлос Алкарас за крал на Испания

Карлос Алкарас победи първенеца от предходната година Александър Зверев и завоюва купата на шампионата от сериите " Мастърс " в Мадрид. Триумфът му подлуди испанската аудитория, а последните му 3 мача, в които той отнесе поредно Надал, Джокович и Зверев, бяха следени от ложата от краля на Испания Фелипе V.

„ Марсианецът Алкарас стана стопанин на аления корт в Мадрид “, написа столичният „ Марка “, а “АС “ прибягна до кралска купа: „ Карлос Пети Испански “.

19-годишният Карлос Алкарас затвърди невероятното си показване от началото на сезона, като на финала за към 61 минути се разправи със защитаващия купата си немец Александър Зверев в два сета - 6:3, 6:1. В предходните 2 кръга той усещаше последствията от травма на десния гален, получена малко след първия сет против Надал в петък.

" За мен това е доста специфичен шампионат. Още от 7-8-годишен пристигам, с цел да виждам онлайн и това, че завоювах значи доста. Нямам думи, с които да изразя какво усещам. Благодаря ти, Мадрид! ", съобщи Алкарас след дуела.

Предните си два мача той завоюва в три сета – през вчерашния ден за над 3 часа и половина против трикратния победител и номер 1 в света Новак Джокович, а на четвъртфиналите отстрани своя кумир и петкратен първенец Рафаел Надал.

За испанеца това е втора купа от " Мастърс " 1000 за сезона след Маями през март и общо четвърта за годината. Преди година той беше номер 120 в света, а от през днешния ден заема шестата позиция в ранглистата на АТП.

След 61-минутна победа 19-годишният тенисист е вторият най-млад състезател, спечелил две трофеи от АТП " Мастърс " 1000. Рафаел Надал сграбчи трофеите в Монте Карло и Рим през 2005-а, когато беше на 18 години.

Алкарас е първият състезател, който отстрани Надал и Джокович на един и същи шампионат на клей. Той е първият след Давид Налбандян в Мадрид през 2007-а, който побеждава трима от топ 4 в света на шампионат от " Мастърс " 1000. Налбандян победи Джокович, Надал и Роджър Федерер в испанската столица, когато шампионатът се игра на твърда настилка.

" Карлос ти си най-хубавият състезател сега. Играеш ужасно, сигурен съм, че ще станеш номер 1 в света и ще спечелиш този шампионат още доста пъти. Нещата за мен не се получиха добре, само че това е спорт. Благодаря за поддръжката! Това е обичаният ми шампионат, обичам да се връщам тук. Макар че изгубих неприятно през днешния ден, това е обичаният ми корт ", сподели Зверев след мача и се извини на публиката за неприятното си показване на финала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР