Кардинални промени настъпиха в треньорския екип на националния отбор по

...
Кардинални промени настъпиха в треньорския екип на националния отбор по
Коментари Харесай

Кардинални промени в треньорския състав на националния тим по кикбокс

Кардинални промени настъпиха в треньорския екип на националния тим по кикбокс месец преди началото на Държавното състезание 2021. Това оповестиха от управлението на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ). Основен селекционер на националния отбор продължава да бъде Владимир Вълев – Питбула. Заради липса на треньорски лиценз по кикбокс, какъвто би трябвало да има съгласно разпоредбите на WAKO обаче, от състава отпадна Станислав Бахчеванов. До момента той имаше подобен единствено по муай тай. Наред с това към екипа се причисляват цели 6 помощник-треньори - трима за „ ринговите “ дисциплини и трима за дисциплините на „ татами “. Това е най-мащабният треньорски състав в историята на националния тим по кикбокс.

На Питбула в дисциплините на „ Ринг “ ще оказват помощ Галин Методиев (СК Шуменска Крепост), Марио Кирилов (СК Армеец София) и Димитър Димитров (СК Тангра – Свиленград). А на дисциплините на „ Татами “: Иван Георгиев (Star Team – София), Ивайло Радулов (СК Радулов) и Иво Деспотов – Семеен кодекс Масару - София.

До избора на горепосочените треньори се е стигнало след изчерпателен разбор върху работата на спортните клубове.

“Стратегията ни е да имаме повече лицензирани треньори по кикбокс, които да вземат участие в програмата, да черпят опит от интернационалните надпревари и другите школи по света със своето наличие и помощ като част от националния тим. Това е доста значима стъпка за развиването на нашия спорт и приемането му в Олимпийското семейство. Бих желал да употребявам опцията да благодаря на Министерството на младежта и спорта, без които тази постоянна селекция на треньори нямаше да бъде допустима. Ще дадем всичко от себе си да повторим и надградим триумфите от 2020. Надяваме се да се оправим с вируса и да осъществим календара в цялостния му обем”, разяснява ръководителят на БККМТ Галин Димов.

“Основната ни цел през 2021 е Световното състезание по кикбокс в Москва. Всички останали надпревари са подготовка за това, съобщи титулярният селекционер Владимир Вълев – Питбула. - Надявам се тази година да е надалеч по-добра от предходната. Надявам се да успеем да се оправим с новия вирус и да осъществим календара в цялостния му размер. Тепърва имаме доста работа и занапред ще се отличават имена, които ще попълнят националния тим по кикбокс. Като за начало ще стартираме със характерните особености при другите стилове. Кондиционната подготовка също би трябвало да бъде на високо равнище, тъй като при започване на всеки рунд е тактиката, само че в края думата си споделя издръжливостта. В националния тим по кикбокс сега има доста надарени девойки и момчета. Те са отдадени на това, което вършат. Бих желал да употребявам опцията да благодаря на тях и на техните треньори за положителната връзка посред ни.”

Подготовката на родните състезатели по кикбокс започва с цялостна мощ още от първия работен ден на 2021 година. Днес в град Варна се организира и първата взаимна подготовка за членове на Българската Конфедерация по кикбокс и Муай тай за новия сезон, хазаин на която бе Семеен кодекс Вокил. Първият кръг на Държавното състезание е на 5-7 март в Шумен, а интернационалните изяви на кикбоксьорите започват на 28-30 май в Карловац.

Галин Методиев – Семеен кодекс Шуменска цитадела
 Роден на 19 ноември 1978 година в гр. Преслав. Като дете и младеж е упражнявал баскетбол и конен спорт. На 20 години стартира да се занимава с бокс. Дебютира в държавен шампионат по кикбокс през 2005 година в град Враца. Тогава, като играч на Скорпион (Плевен) става вицешампион в категория до 81 кг в жанр „ лоу кик “. През 2006 победи в Бургас като Балкански първенец. 11-кратен републикански първенец по кикбокс единствено при мъжете в категория до 81 кг. През 2012 на балканиадата във Варна става притежател на бронзов орден. Започва да се занимава с треньорска активност в края на 2012 със Семеен кодекс Шуменска цитадела, където е през цялото време на клуба през 2005-та. Негови състезатели съумяват да завоюват 7 международни трофеи Християн Тотев, Пламен Борисов, Иван Иванов, Полина Горанова, Никола Николов, Димитър Стоянов, Виктор Иванов.

Марио Кирилов – Семеен кодекс Армеец – София
 Роден на 24.11.1988 г в София. Треньор на Семеен кодекс Армеец - София.
Започва да тренира Кикбокс и Муай тай през 2011 година Двукратен европейски първенец по Муай тай, вицесветовен първенец по Муай тай, повторен вице-европейски първенец по Муай тай и бронзов орден от европейско състезание WAKO в жанр “К-1”.

Най-изявените му състезатели са: Християн Корунчев - повторен международен първенец по Муай тай и повторен европейски първенец по Муай тай, международен първенец на WAKO в жанр “К-1”, интерконтинентален първенец за експерти към WAKO в жанр “К-1”; Теодора Кирилова - двукратна международна шампионка по Муай тай и трикратна европейска шампионка по Муай тай; европейска Шампионка за експерти на веригите “MTGP” и “SFC”, балканска шампионка по кикбокс в стил”К-1”; Петър Стойков - европейски и международен първенец по Муай тай, първенец на веригата “Senshi”; Стефан Петков - европейски и международен първенец по Муай тай, балкански първенец в жанр “К-1”; Албена Ситнилска - двукратна международна и европейска шампионка по кикбокс в жанр “киклайт контакт”, шампионка на веригата “SFC”; Николай Йоргов - международен вицешампион по Муай тай и първенец на веригата “Senshi”; Цветозар Кючуков - европейски вицешампион по кикбокс в жанр “Фул контакт”; Мариян Макавеев европейски вицешампион по кикбокс в жанр “фулконтакт” и бронзов медалист от европейско по кикбокс в жанр “лоукик”; Иван Костадинов - международен вицешампион по Муай тай; Сергей Александров европейски вицешампион в жанр “К-1” по кикбокс и европейски първенец по Муай тай.

Димитър Димитров – Семеен кодекс Тангра – Свиленград
 Роден е на 19 май 1978 година в гр. Свиленград. Започва да тренира кикбокс на 16-годишна възраст, като записва няколко републикански трофеи. Става ръководител и треньор в клуба през 2007 година. С негови упътвания младият играч Димитър Петров става международен първенец при юноши – старша възраст в жанр „ лоу кик “ през 2018. В биографията му попадат още 3-то място от европейското по кикбокс, както и балканска купа, първенец на Световна купа в Унгария и други. Друг изявен негов играч е Христо Калайджиев, който през 2020 има 3 златни медала от кръгове на Държавното състезание и стана първенец в интернационалния шампионат “Balkans Best Fighters” в Сърбия.

Иван Георгиев – Star Team – София
 Роден е на 30 юни 1985 година в гр. София. Занимава се с кикбокс, карате и лека атлетика. Първи треньорски стъпки в кикбокса прави през 2002 година Национален треньор е на „ Татами “ в интервала 2010-2018г.

Иван Георгиев може да се похвали с 40 европейски и международни трофеи като персонален треньор във всички възрастови групи в „ татами “ дисциплините и 7 европейски и международни трофеи по Шотокан карате като персонален треньор. Кристина Николова (3-кратна европейска шампионка, 1 път международен шампион); Анелия Тодорова (3-кратна европейска шампионка); Моника Петкова (3-кратна европейска шампионка; 4- Иван Кръстанов (2 пъти еврпопейски вицешампион); Калина Колева (световен шампион); Емануил Димитров ( международен и европейски шампион); Кристиян Андонов (световен и европейски шампион); Даниел Георгиев (световен и европейски шампион); Димитър Дяков (световен първенец ); Димитър Василев (световен и европейски шампион); Ивана Илиева (световен шампион); Вероника Пенева (световен и европейски шампион); Димитър Виденов ( международен шампион); Божидар Цветков (световен и европейски шампион); Ива Стоименова (световен шампион); Петър Спасенич (световен и европейски шампион); Екатерина Иванова (световен шампион).

Иво Деспотов - Семеен кодекс Масару – София

Роден на 9 септември 1982 година в гр. София. Занимава се с бойни изкуства от 7-годишна възраст. Започва да се състезава като каратист до 2001 година. С карате става 12 пъти републикански първенец, 5 пъти балкански шампион; печели 2 международни купи и става 3-ти на международно състезание за младежи. Занимава се с кикбокс и е треньор на националния тим от 2001 до 2009 година по „ Пойнт файтинг “. Участва в 2 международни шампионати и 5 републикански, като става и 5 пъти републикански първенец. На 18-годишна възраст става треньор по кикбокс в жанр „ поинт файтинг “. От 10 години е ръководител и треньор на Семеен кодекс Масару – София. Сред най-изявените му състезатели са: Христина Андонова – международна и европейска шампионка, Светослав Прокопов, Виктор Грозданов, Калина Бояджиева, Радослав Прокопов, Николай Петров и други.

Ивайло Радулов – Семеен кодекс Радулов – София
Майстор на спорта. След толкоз доста триумфи в спортната гимнастика той се влюбва в стила „ Пойнт файтинг “ в кикбокса през 2006 година. Една година по-късно към този момент има личен клуб, а през 2010 година донася на България и първия сребърен орден от международно състезание. До 2017 година има над 110 златни медали от кръгове от Световни и европейски купи, интернационалните надпревари и Балкански шампионати. Конкуренцията, която основава, подвига равнището на България в този жанр на международно равнище. От Семеен кодекс Радулов потеглят състезатели в други клубове, които подвигат равнището изобщо в страната. Ивайло Радулов е награждаван за най-хубав треньор в Хърватска, Словения, Англия, Гърция, Испания. И 2017 с четирима състезателя донася на България три европейски трофеи в Македония, следват 2018 международна купа в Италия, 2019 две европейски трофеи и същинско самопризнание на света за Ивайло Радулов, откакто Емил Кроснов е награден от Световната федерация WAKO, за най-хубав играч на Европейското състезание при юноши. През 2019 година Борислав Радулов става международен Шампион при мъжете, а двамата с Ивайло Радулов са канени и водят семинари в редица европейски страни като Полша, Англия, Гърция, Испания. Състезателите от Семеен кодекс Радулов се отличават с атрактивна необикновено технична и елитна игра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР