Капучино, на италиански Cappuccino, представлява италианска топла напитка, приготвена от

...
Капучино, на италиански Cappuccino, представлява италианска топла напитка, приготвена от
Коментари Харесай

Тайната на вкусното капучино

Капучино, на италиански Cappuccino, съставлява италианска топла напитка, приготвена от кафе и мляко. На 8 ноември пък се отбелязва денят на капучиното в Съединени американски щати, което е мотив да си поговорим за това по какъв начин се прави съвършеното вкусно капучино.

Истинското капучино, съгласно специалисти би трябвало да съдържа 25 мл кафе еспресо и 125 мл студено мляко, разрушено на пара, при което от 3-4 градуса то се нагрява до 55 градуса. Млякото би трябвало да е прясно, краве, да съдържа над 3.2% белтъчини и да има към 3.5% масленост.

 Еспресо за подготвяне на Капучино

За едно капучино млякото се разрушава на пяна в съд от неръждаема стомана, с цел да няма примеси от никакви други аромати и усети. Пяната на капучиното би трябвало да е бяла и заобиколена по периферията от кафеен ръб - нито тъничък, нито прекомерно необятен. Гъстотата и би трябвало да е еднородна и да не се разделя от течността. Също по този начин не би трябвало да няма шупли или балончета. Идеалната чаша сервиране е с съдържимост 150-160 мл.

Много хора бъркат капучиното с млякото с кафе. А в действителност приготвянето му е изкуство, а пиенето - приятност. Истинската и истинската рецепта на подготвяне се пази в Националния институт за еспресо в Милано.

Основните детайли за положителното капучино са спазването на тъкмо избрани съставки. Също по този начин се изисква съществуването на висококачествена машина и наличието на кадърен барман. За изработката на същинското капучино също така са нужни обич, пристрастеност и техника от страна на приготовляващия.

Необходими артикули:

10 г канела за поръсване, 2 пръчки канела за украса, 1 ч.л. захар, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. кафе еспресо.

Начин на подготвяне:

 Капучино с канела

Горещото еспресо се изсипва в по-широка чаша, тъй че да заеме единствено една четвърт от нея. Ако желаете да е по-сладко, прибавете една лъжичка захар. Затоплете половината от прясното мляко и го изсипете в кафето. Разбъркайте добре.

Останалата част от млякото се подгрява в машината за еспресо, до момента в който се образува доста пяна и стане гъсто като крем. Този крем се изсипва върху кафето. Отгоре се поръсва с малко канела. По предпочитание декорирайте с пръчици канела.

Изпива се незабавно, преди да е спаднала пяната.

Варианти: Прясното мляко можете да размени със сметана. По този метод обаче капучиното ще стане малко по-тежко. Вместо канела можете да поръсите какао или ванилия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР