Капитанът на младежкия национален отбор на България по баскетбол Емил

...
Капитанът на младежкия национален отбор на България по баскетбол Емил
Коментари Харесай

Емил Стоилов вярва в потенциала на младежкия ни отбор

Капитанът на младежкия народен тим на България по баскетбол Емил Стоилов показва убеденост в капацитета на отбора преди Европейското състезание в Грузия, Дивизия " Б ".

На конференция в пресклуб „ България “ центърът разгласи, че тимът може да се изкачи в по-горната дивизия.

„ Класиране в Дивизия " А " ще бъде съвършеният свършек на нашето потомство при подрастващите. С този колектив и този състав имаме големи шансове за класиране за Дивизия “А”, а и за какво не да спечелим шампионата. Момчетата се готвиха доста тежко през последния месец. Ние с Коцето пристигнахме малко по-късно и мисля, че към този момент влизаме в състава уместно. За страдание до момента не успяхме да осъществяваме тази цел - да се класираме за Дивизия “А”, само че считам, че ще се оправим с тази нелека задача. Това Европейско е последното ми при подрастващите и по тази причина е по-специално. Всички желаеме да сложим един по-хубав свършек. Ние като набор 2002 за жал до момента не сме успявали да класираме тима, само че това в този момент е една прелестна опция да сложим един добър свършек ", показа баскетболистът.

" Винаги упованията могат да бъдат тежест, само че това също по този начин могат да ни служи като мотивация да зарадваме всички хора, които имат вяра в нас. Мисля, че защото съм бил на всички европейски шампионати от 16-годишен до момента имам много опит и в ролята си на капитан би трябвало да бъда водач на тима. Не единствено като точки и битки, а и като сближение на колектива. Такава помощ, която не е единствено от игрова позиция ", сподели надареният състезател.

Стоилов показа, че погледът на всички е ориентиран към първия съперник на шампионата – обичайно мощният състав на Латвия.

„ Най-тежкият ни противник ще е Латвия, против който играем още в първия ден. Ако желаеме да се класираме първи в групата, това ще е противникът, върху който би трябвало да се концентрираме най-вече “, сподели още капитанът на „ младите лъвове “.

Любопитно е, че той е капитан на тима от играчи, родени 2002 година още от 14-годишна възраст, когато огромна част от момчетата в селекцията на Георги Младенов участваха в кампове и интернационалните шампионати по първия план на ФИБА за развиване YDF с присъединяване на България.

Отборът ни отпътува за Тбилиси, където ще се бори за челно място на Европейското състезание в Дивизия Б от 15 до 24 юли.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР