Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за

...
Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за
Коментари Харесай

Денков: Кандидатурата на Герджиков ще доведе до проблеми

Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и дори ме тормози. Не чаках, че човек от нашите среди ще бъде претендент на ГЕРБ, разяснява просветителният министър проф. Николай Денков пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че има две съществени неща, които го тормозят в тази кандидатура.

“Едното е, че се вижда, че системата на висшето обучение е ангажирана с тази кандидатура, която явно ще е на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Второто е, че това ще докара до разломни линии в системата на висшето обучение “.

С този акт ще имаме проблеми, счита просветителният министър.

Денков заяви, че има 515 паралелки, които са в отдалечено образование в страната, както и 24 групи в детските градини.

Сега най-тревожни са данните в Кюстендил, Ямбол, Видин, Монтана и е много пъстра картината в България. От началото на образователната година към два пъти са се нараснали карантинираните учители и към четири пъти са се нараснали карантинираните възпитаници - или имахме това повишаване, което чакахме, сподели служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков по Българска национална телевизия.

Той означи, че новината от петък е, че Габрово влезе в тъмночервената зона и там учебните заведения ще излязат в ротационен принцип на образование.

В Габрово в клас остават да учат през тази седмица учениците от първи до четвърти клас, както и учениците от седми, осми и 12-и клас. През тази седмица в Габрово пети, шести, девети, десети и 11-и клас ще са в отдалечено образование, а през идната седмица ще са назад в учебно заведение. Наложи се да използван този по-тежък вид поради по-голямата заболеваемост в Габрово, изясни министър Денков и посочи, че тези ограничения там са за тази и за идната седмица.

Той съобщи, че го тормози равнището на имунизираните учители, тъй като от началото на образователната година има доста постепенно повишаване на каузи на имунизираните учители.

" През ваканцията, през август, те набъбнаха с към 10 %, а в този момент имаме едно задържане, което не е добре ", разяснява просветителният министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР