Кандидатът за президент на БФС Христо Порточанов обвини публично вицепрезидента

...
Кандидатът за президент на БФС Христо Порточанов обвини публично вицепрезидента
Коментари Харесай

Има ли ГЕРБ свой фаворит за национален селекционер?

Кандидатът за президент на БФС Христо Порточанов упрекна обществено вицепрезидента на БФС Емил Костадинов, че намерено лобира за избран претендент за селекционер на националния тим, и то в интерес на политическа партия. Става въпрос за досегашния треньор на младежкия ни отбор Александър Димитров.

" Разбираме желанието Ви да наложите треньор на мъжкия тим на България само с цел да се харесате на една партийна централа. Уверяваме Ви обаче, че това е рискова заигравка. ФИФА и УЕФА не позволяват политическа интервенция в работата на футболните федерации. ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СА ЖЕСТОКИ!!! ", написа Порточанов.

И вметна, че Костадинов подвежда членовете на Изпълкома, че всички треньори на Германия са водили младежкия народен отбор, преди да поемат мъжкия.

Тъкмо този " немски модел "  е един от доводите в поддръжка на кандидатурата на Димитров. Порточанов уточни няколко образеца, които го опровергават - Франц Бекенбауер, Юрген Клинсман, Йоахим Льов. А могат да се прибавят още и Сеп Хербергер, Хелмут Шьон, Юп Дервал, Ерик Рибек, Руди Фьолер... Всъщност  на въпросния " модел " отговаря само Берти Фогтс . Твърде малко, с цел да е наклонност... Такава последователност в Германия има, само че при юношеските до младежките тимове на Германия. Не и при мъжете!

А имат ли аргумент останалите твърдения на Порточанов? Без да загатва поименно Александър Димитров, той засяга точно него, тъй като досегашният селекционер на младежите е любимец №1 за поста, освободен от Георги Дерменджиев, тъкмо с претекста, че по този начин щяла да се обезпечи последователност при подмладяването на мъжкия отбор. И с младежите, които ще влязат в А отбора, щял да работи индивидът, който ги е водил до момента.

Това е и ясното обръщение на Емил Костадинов. " Александър Димитров се е потвърдил към този момент. Естествено, че може да е алтернатива. Защо не?! ", сподели той на 6 декември пред Българска национална телевизия. А 15 дни по-късно доразви тезата си пред " Спортал ": " Да, концепцията е такава. Най-накрая би трябвало да създадем нещо такова. Просто треньорите, които са се показали добре в националните гарнитури с години, като са минали през 15, 17, 19, 21-годишните, познават футболистите през цялото време. За мен би трябвало да се даде късмет на подобен човек ", съобщи Костадинов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР