Кандидат-шофьорите ще се явяват на променен теоретичен изпит за книжка.

...
Кандидат-шофьорите ще се явяват на променен теоретичен изпит за книжка.
Коментари Харесай

Нов изпит за кандидат-шофьорите, ще решават и видео казуси

Кандидат-шофьорите ще се явяват на изменен научен изпит за брошура. Писмен, тестови и видео проблеми ще би трябвало да вземат решение курсистите. Практическият изпит се организира на образователна площадка, както и по пътища, отворени за публично прилагане, в и отвън обитаемоте места.

Тази смяна е написана в план за нов Закон за водачите на моторни транспортни средства, който е оповестен за публично разискване.

Теоретичният изпит се състои от решение на тест за инспекция на знанията на претендента за придобиване на дееспособност за ръководство на моторни транспортни средства и инспекция на усещанията и държанието му посредством интерактивни видеоклипове, е записано в измененията.

Теоретичният изпит ще обгръща инспекция на знанията на претендента за разпоредбите за придвижване по пътищата, устройството на транспортното средство, повреди, съоръжение, безвредно слизане и качване. Както и разпоредбите за потребление на транспортното средство по отношение на запазване на околната среда и останалите участници в придвижването, съществени понятия за пътя и другите типове пътища, съблюдаване на отдалеченост, спирачен път и държанието на транспортното средство при разнообразни метеорологични и пътни условия и рискови фактори за шофирането.

Кандидат-шофьорите ще би трябвало да са наясно какво да вършат при пътнотранспортно произшествие и оказване на първа долекарска помощ на потърпевшите, фактори на сигурност, свързани с транспорта на пасажери и товари, време за реакция и въздействие на физическото и психическото положение, както и смяната на усещанията и реакциите след приложимост на алкохол или наркотични субстанции при ръководство на моторното транспортното средство.

Младите водачи ще би трябвало да се преценяват и с по-строги условия за ръководените от тях коли.

Новите водачи няма да имат право да карат автомобил, който е с по-голяма мощ от 68 конски сили. Ако водачът желае да кара по-мощен автомобил, той би трябвало да има компаньон, който има брошура от най-малко 5 години.

Също по този начин новият водач няма да има право да вози пасажери сред 22.00 ч. и 6.00 ч. през нощта, с изключение на придружителя.

Нови промени ще бъдат въведени и с план за нов Закон за придвижване по пътищата, също оповестен за публично разискване.

Въвежда се и санкция от 500 лв., в случай че караме с рискови неизправности в автомобила, е записано в текстовете. 600 лв. ще е глобата за ръководство на автомобил без брошура.

Санкцията за прекосяване на червен светофар става 150 лв., е записано още в новия проектозакон. В плана се планува още лишаване на книжката на лидер, който за 24 месеца е осъден три пъти с влезнали в действие наказателни постановления за едно или повече от осем типа тежки нарушавания.

С 1500 лева санкция ще се санкционира водач, който ръководи пътно транспортно средство с размери, маса или натоварване на ос, надвишаващи нормите, избрани от министъра на районното развиване и благоустройството. Същата глоба се планува за лидер, който навлиза след пътен знак, забраняващ навлизането на моторно транспортно средство с размери, маса или натоварване на ос над означените. Това планува планът за нов Закон за придвижване по пътищата, оповестен за публично разискване. Който ръководи пътно транспортно средство с неукрепен товар в нарушаване на условията, ще се санкционира с санкция от 1500 лева – при установени рискови неизправности при укрепването на товара, 1000 лева – при установени обилни неизправности при укрепването на товара, 500 лева – при установени незначителни неизправности при укрепването на товара. Който кара пътно транспортно средство с рискови неизправности ще се глобява 500 лева, при установени обилни неизправности – 200 лева, при незначителни неизправности – 50 лева 600 лева става санкцията за водач, който кара, без да има брошура или без свидетелството му да е за съответната категория. В момента за това се глобява от 100 до 300 лева Същата глоба се планува, в случай че книжката е взета за три тежки нарушавания в границите на две години, както и в случай че водачът е лишен от право да ръководи МПС по правосъден и административен ред.

Водач на моторно транспортно средство, който в границите на 24 месеца е осъден три пъти с влезнали в действие наказателни постановления за едно или повече от 8 типа тежки нарушавания ще остава без брошура. Това планува планът за нов Закон за придвижване по пътищата, оповестен за публично разискване. 8-те типа нарушавания са следните: – каране в насрещното по автомагистрала или скоростен път; – каране в спешната лента, с изключение на при щета, здравословен проблем или за пътна помощ; – шофиране с над 0,5 промила алкохол в кръвта; – превишаване на скоростта с в обитаемо място с над 50 км./ч.; – минаване на червено; – лишаване на преимущество на пешеходец на пешеходна пътека; – образуване или присъединяване в незаконни гонки.

Зимните гуми стават наложителни

Mоторните транспортни средства и теглените от тях ремаркета, които се движат по пътищата, би трябвало да бъдат с гуми, с дълбочина на протектора не по-малка от 1,6 mm. В интервала от 15 ноември до 1 март колите и камионите до 3,5 тона (категориите М1 и N1) би трябвало да бъдат с гуми, предопределени за зимни условия с дълбочина на протектора не по-малка от 1,6 mm. За по-тежките камиони – от категориите N2, N3, M2 или M3, зимните гуми не са наложителни, само че би трябвало да бъдат с дълбочина на протектора не по-малка от 4 mm.

Въвежда се понятието „ мобилни устройства за връзка “.

„ На лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да употребява мобилни устройства за връзка по време на ръководство на транспортното средство, с изключение на посредством устройство, позволяващо потреблението на мобилното средство без присъединяване на ръцете му “, гласи осъвременената наредба. Според нова възбрана „ на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да употребява всевъзможни други мобилни устройства, отклоняващи вниманието му от ръководството на транспортното средство “. Така написана, наредбата ще обгръща да вземем за пример сърфиране в интернет, скролване във фейсбук и чатове на смарт телефони и таблети.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР