Кандидат-президентите на Франция Еманюел Макрон и Марин льо Пен се

...
Кандидат-президентите на Франция Еманюел Макрон и Марин льо Пен се
Коментари Харесай

Решаващ телевизионен дебат

Кандидат-президентите на Франция Еманюел Макрон и Марин льо Пен се изправят на решителен ефирен спор преди балотажа в неделя. Двамата се изправят повторно един против различен след изборите преди пет години, съобщи БНР.

Телевизионният подиум от 1000 кв. м е подготвен за последния вербален дуел сред Еманюел Макрон и Марин льо Пен преди балотажа в неделя. По чоп се пада на крайнодясната претендентка да стартира дебата с тематиката за покупателната дарба, а актуалният президент да има последната дума. По двайсет минути са отредени за интернационалната политика, Европа, сигурността, имиграцията, образованието, екологията.

Марин льо Пен, която на изборите преди пет години се провали изцяло в дебата против Макрон, се готви за мощен реванш. Очаква се тя да бъде по-умерена и да залага на обществените тематики, като нападна Макрон за слабостите в президентския му мандат, до момента в който той се готви да обори програмата ѝ и изключително съветските ѝ връзки и близостта с президента Путин преди войната. Проучванията демонстрират преднина за Макрон, само че в случай че преди пет години той победи безапелационно с 66%, подтекстът през днешния ден е друг, а общественото неодобрение тегне върху вота, от който зависи бъдещето на Франция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР