Иван Таков добави, че към момента данните показват, че тролейбусите

...
Иван Таков добави, че към момента данните показват, че тролейбусите
Коментари Харесай

Ексклузивно! Иван Таков: Кметът Терзиев да оттегли зам.-кмета по транспорт заради незаконната реорганизация на движението в центъра на София

Иван Таков добави, че все още данните демонстрират, че тролейбусите по ул. " Г. С. Раковски " се движат с 90 секунди забавяне.

" По бул. " Патриарх Евтимий " към този момент се движат с към 30 секунди по-бързо, само че това е преди да бъде пусната третата спомагателна фаза на светофара на ул. " Фритьоф Нансен ". Това в допълнение ще натовари трафика и ще затрудни придвижването. Вече изрично можем да кажем, че предстоящият резултат за по-бърз градски превоз няма да се случи. Ще се получи тъкмо противоположното ", съобщи Иван Таков.

 

Той уточни и втората неистина, която заместник-кметът Илиян Павлов изрече още веднъж пред членовете на комисията по превоз в СОС и пред самите жители, представители на живеещите в региона и на колоездачите. " Това се случи по време на изключителното съвещание на комисията, което свикахме поради митингите на жителите, живеещи в региона на булевардите " Патриарх Евтимий ", " Витоша " и улица " Фритьоф Нансен ". Тогава заместник-кметът излъга, че планът е минал координиране с всички институции по закон. 24 часа по-късно от Столична дирекция на вътрешните работи публично обявиха, че с тях нищо не е в съгласие. На процедура, това прави реорганизацията противозаконна. От комисията поискахме цялата документи за този ремонт да ни бъде показана. Получихме единствено част, от която не излиза наяве нищо ", напомни Иван Таков.

 

Той попита кой носи отговорност сега за всичко това, което се прави в центъра на София. " Вече имаме и първия пътен случай по бул. " Патриарх Евтимий ". За благополучие - без жертви. Но кой ще понесе отговорност за случилото се? Виждаме, че няма никакво предпочитание от страна на заместник-кмета и на " Спаси София " да чуят жителите. Затова от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " призоваваме кметът Терзиев да отдръпна заместника си по превоза. Няма да позволим жителите и общинските съветници да бъдат лъгани, да бъдат крити документи и информация от нас и да бъдат взимани безумни решения, които ощетяват хората в София ", приключи той.

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР